gezonde-tosti
Lunch,  Recepten

Gezonde Italiaanse tosti – makkelijk recept

Deze gezonde Italiaanse tosti maak je met een paar ingrediënten. Makkelijk om te maken en gegarandeerd een succes! Kan klaargemaakt worden met een tosti-ijzer, maar ook als pantosti.

Als ik iets bijna elke dag wel kan eten, dan zijn dat tosti’s. Wat is er nu lekkerder dan een knapperige boterham en gesmolten kaas? Gelukkig kun je gemakkelijk een gezondere variant maken. Door wat groente toe te voegen en voor 30+ kaas en volkoren brood te kiezen, tover je zo een gezonde tosti op tafel.

Wist je dat de aanduiding 20+, 30+ en 48+ iets zegt over het vetgehalte van de kaas? Kaas bestaat voor een deel uit water en als je alleen naar de droge stof kijkt, heeft 48+ kaas een vetgehalte van 48%. 30+ kaas is daarom een verantwoordere keuze, omdat hier minder vet in zit. Je kunt natuurlijk ook voor de 20+ kaas kiezen als je deze lekker vindt.

Als je deze gezonde tosti lekker vindt, dan vind je dit pita broodje met roerei en avocado ook geweldig! Deze champignon omelet is ook fantastisch.

gezonde-tosti

Je hebt nodig:

Voor 1 tosti

  • 2 volkoren boterhammen
  • 15 g tomatenpuree
  • Handje spinazie
  • 1 plak 30+ kaas
  • Snufje oregano of Italiaanse kruiden

Zo maak je het:

Besmeer de boterhammen met tomatenpuree en verdeel een snufje oregano over de tomatenpuree. Beleg de boterham daarna met een handje spinazie en een plak kaas. Leg hierna het andere sneetje brood erop.

Maak de tosti klaar in een tosti ijzer, of maak er een pan tosti van. Dat laatste doe je door een beetje olie te verhitten in een koekenpan en de tosti in zo’n 4 minuten knapperig te bakken op laag vuur. Draai de tosti om en bak de andere kant knapperig. Eet smakelijk!

hilicious

Deel een foto op Instagram als jij deze gezonde Italiaanse tosti hebt gemaakt. Dat vind ik superleuk om te zien!

Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.