
Gezonde lasagne – makkelijk recept
Op zoek naar een gezonde lasagne? Probeer dan eens dit recept. Met een paar ingrediënten die je gewoon in de supermarkt vindt, maak je dit recept.
Lasagne is echt een van mijn lievelingsgerechten en toen een volger mij vroeg of ik een gezonde versie wilde maken, was ik om. Er staat namelijk nog geen gezonde lasagne op mijn blog én nu had ik een reden om dit gerecht nog eens te maken. Het originele recept is niet de meest verantwoorde. Met een lading kaas, saus, witte pasta en vlees wordt het al snel vrij calorierijk. Maar met een paar slimme ingrediënt-wissels, wordt het een stuk voedzamer!
Wanneer je de witte lasagnebladen vervangt door een volkoren variant en lekker veel groente toevoegt, krijg je meer vezels binnen. Vezels zijn goed voor je darmflora, daarnaast zit je langer vol. Normaal gesproken zit er half-om-half gehakt in lasagne, maar mager rundergehakt of rundertartaar bevat minder vet. Natuurlijk hoort er kaas op een lasagne, maar door een deel te vervangen door cottage cheese, is het recept minder vet.
Je hebt nodig:
Voor 4 grote eters of 6 kleine eters
- 300 g rundertartaar of mager rundergehakt
- 1 ui
- 2 of 3 teentjes knoflook
- 600 g Italiaanse roerbakgroente
- 500 g gezeefde tomaten
- 9 volkoren lasagnebladen
- 200 g cottage cheese
- 50 g geraspte 30+ kaas (kun je ook weglaten als je het nog gezonder wilt maken)
- 2 el Italiaanse kruiden
- Zout en peper
- Olie om in te bakken
Zo maak je het:
Verwarm als eerste de oven voor op 200 graden. Snijd hierna de ui en knoflook fijn. Bak het vlees vervolgens in een beetje olie in de pan. Wanneer het vlees bijna gaar is, bak je de ui en knoflook op laag vuur mee.
Zodra de ui glazig is geworden, doe je de Italiaanse groente erbij. Bak dit op middelhoog vuur kort mee. Breng het op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Doe hierna de gezeefde tomaten erbij en proef of het gerecht nog wat zout of kruiden nodig heeft.
Maak laagjes in de ovenschaal van wat saus en lasagnebladen, eindig met een laag saus. Verdeel hierna de cottage cheese en geraspte kaas over de lasagne. Bak de lasagne circa 30 minuten in de oven gaar. Laat het nog even afkoelen. Eet smakelijk!
Met wie wil jij deze gezonde lasagne maken? Deel het met diegene! Wanneer je dit recept hebt gemaakt, kun je me altijd een berichtje sturen via Instagram. Ik vind het altijd superleuk om te horen dat jullie mijn recepten maken! Als je dit recept lekker vindt, kijk dan even tussen deze recepten.

