gezonde-nacho's-recept
Recepten,  Snacks

Gezonde nacho’s met avocadodip en tomatensalsa -recept

Gezonde nacho’s, je leest het goed! Je kunt ze in de oven of airfryer maken. Lees hier hoe je gezonde nacho’s, avocadodip én tomatensalsa maakt. 

Gezonde nacho’s, het kan echt. Je maakt ze namelijk super gemakkelijk met volkoren wraps. Je snijdt de wraps in driehoekjes en je brengt ze op smaak met kruiden. Zowel in de oven als in de airfryer worden ze knapperig! Natuurlijk zijn nacho’s heerlijk in combinatie met een lekkere dip. Ook deze dip kan gewoon gezond. Wat dacht je van een frisse avocadodip en een tomatensalsa?

De frisse avocadodip is lekker romig, omdat je een beetje yoghurt toevoegt. Het sap van de citroen geeft een frisse twist en dit is heerlijk in combinatie met knoflook en ui. De tomatensalsa is een klassieker. Met slechts een paar ingrediënten maak je de salsa en succes gegarandeerd!

Dit recept bewijst dat gezond eten veel meer is dan een salade. Je kunt heel gemakkelijk gezond borrelen! Deze gezonde nacho’s gaat iedereen geweldig vinden, dat weet ik zeker. Om je nog meer inspiratie te geven, kun je ook voor bruschetta’s gaan. Bruschetta’s blijven mijn favoriet! En een gezonde borrelplank is ook altijd goed.

gezonde-nacho's-recept

Je hebt nodig:

Nacho’s (per 2 wraps)

  • 2 volkoren wraps
  • 0,5 el olie
  • 1 tl (gerookt) paprikapoeder
  • 0,5 tl knoflookpoeder
  • Snufje zout

Avocadodip

  • 1 avocado
  • 2 el yoghurt
  • Sap van halve citroen
  • 1 teentje knoflook
  • Halve rode ui
  • Zout en peper naar smaak

Tomatensalsa

  • 150 g cherry tomaatjes
  • Sap van halve citroen
  • Halve rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Koriander (optioneel)

gezonde-nacho's-recept

Zo maak je het:

Gezonde nacho’s: Snijd de wraps in driehoekjes. Smeer ze hierna in met een beetje olie, paprikapoeder, knoflookpoeder en zout naar smaak.

Verdeel de driehoekjes hierna over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 7 à 8 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. In de airfryer bereid je ze in 3 minuten op 190 graden.

Avocadodip: Prak het vruchtvlees van de avocado fijn met een vork en meng het met de yoghurt en het sap van een halve citroen. Snijd een halve rode ui en knoflook goed fijn en meng het door de dip. Breng het extra op smaak met zout en peper.

Tomatensalsa: Snijd de cherrytomaatjes in vieren en snijd de rode ui en knoflook fijn. Meng hierna alle ingrediënten door elkaar en breng het extra op smaak met zout en peper. Voeg eventueel verse koriander toe.

Eet smakelijk!

gezonde-nacho's-recept

Deel dit recept vooral met een nacho lover! Volg mij op Instagram om op de hoogte te blijven van alle leefstijltips en recepten.