gezonde-pasta-carbonara
Diner,  Recepten

Gezonde pasta carbonara – makkelijk recept

Deze gezonde pasta carbonara is genieten! Een romige pasta die een stukje gezonder is met doperwten en courgette. Makkelijk, voedzaam en heel erg lekker.

Via Instagram kreeg ik de vraag of ik een ‘ongezond’ recept wat gezonder wilde maken. Pasta carbonara is een klassieker onder de Italiaanse gerechten, maar niet de meest gezonde. Daarom ging ik aan de slag met dit heerlijke gerecht. Door een volkoren pasta te gebruiken in plaats van een witte, krijg je een stuk meer vezels binnen, zodat je langer vol zit. Daarnaast voegde ik wat groente toe voor de nodige vitaminen. Dit kwam de smaak trouwens ook ten goede, omdat de erwten wat frisheid aan het gerecht gaven. Verder voegde ik magere spekreepjes toe, zo werd het gerecht een stuk minder vet.

Wist je trouwens dat er geen room in de originele pasta carbonara hoort? De klassieke Italiaanse saus maak je met eieren, Parmezaanse kaas en wat kookvocht. Doordat mensen zo erg gewend zijn om room toe te voegen, doen zelfs veel restaurants dit. Vandaag gaan we de carbonara zonder room maken, zo is het ook nog eens gezonder.

gezonde-pasta-carbonara

Je hebt nodig:

Voor 4 personen

  • 350 g volkoren spaghetti
  • 300 g magere spekreepjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 200 g doperwten (diepvries)
  • 3 eieren
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Peper

gezonde-pasta-carbonara

Zo maak je het:

Snijd als eerste de ui en knoflook fijn. Snijd vervolgens de courgette in blokjes. Kook vervolgens de spaghetti in 12 minuten al dente.

Bak ondertussen de spekreepjes in een scheutje olijfolie knapperig. Doe vervolgens de ui en knoflook erbij en bak het voor zo’n 2 minuten mee. Doe hierna de courgetteblokjes en doperwten erbij. Kluts ondertussen de eieren en Parmezaanse kaas in een kom door elkaar.

Wanneer de spaghetti al dente gekookt is, giet je het af en houdt je een beetje kookvocht over. Doe de spaghetti bij de groente en spekjes. Doe hierna het vuur uit. Roer de spaghetti goed door elkaar. Breng het gerecht eventueel nog wat op smaak met peper.

Zorg ervoor dat de pan niet te heet is, want anders krijg je straks scrambled eggs. Wanneer de pan iets is afgekoeld, roer je het kaas-ei mengsel door de pasta. Blijf goed roeren totdat er een romige pasta ontstaat. Eet smakelijk!

hilicious

Met wie wil jij deze gezonde pasta carbonara maken? Deel het met diegene! Je kunt me altijd een foto van het eindresultaat sturen op Instagram, dat vind ik namelijk altijd superleuk om te zien. Je vindt deze vegan pasta vast ook heel erg lekker.