
Gezonde pasta Puttanesca – makkelijk recept
De klassieker, maar dan gezonder. Deze gezonde pasta Puttanesca is erg makkelijk om te maken en lekker voedzaam. Lees verder hoe je het maakt.
Pasta Puttanesca, letterlijk vertaald ‘pasta op hoerenwijze’, is een geweldige klassieker. De pasta is licht pittig door chilivlokken en lekker zout door ansjovis. Olijven, kappertjes en knoflook maken het gerecht nog lekkerder! Aan deze gezonde pasta Puttanesca heb ik ook nog spinazie, cherry tomaatjes en tonijn toegevoegd en koos ik voor volkoren pasta. Zo krijg je nog meer vezels en eiwitten binnen. De keuken vult zich met een kruidige geur en binnen no time staat de pasta op tafel. Lekker en gezond genieten!
Ik houd van de Italiaanse keuken, want met een paar goede basisingrediënten kun je het verschil maken. Met een goede olijfolie, de lekkerste olijven, knoflook en tomaten heb je al een lekkere basis voor een gerecht. De passie en trots voor eten die Italianen hebben vind ik fascinerend. Waar we in Nederland het liefst alles snel willen doen, nemen de Italianen hun tijd om zelf pastasaus te maken. Het lijkt mij heerlijk om eens een paar maanden door Italië te reizen en daar nog meer te leren over de eetcultuur. Tot die tijd haal ik het uit kookboeken en experimenteer ik erop los.
Als je deze gezonde pasta Puttanesca lekker vindt, dan vind je deze lasagne met aubergine vast ook heerlijk. En alvast voor kerst of gewoon nu al: deze no bake cheesecake met cantuccini, het lekkerste dessert dat ik ooit heb gemaakt. Niet perse gezond, maar zoals ik altijd zeg: Je wordt niet dik tussen kerst en oud & nieuw, maar tussen oud & nieuw en kerst. Af en toe een taartje of dessert past prima in een gezond eetpatroon.
Je hebt nodig:
Voor 2 personen
- 150 g volkorenpasta
- Blikje ansjovis
- 3 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1/4 tl chilivlokken
- 2 tl kappertjes
- Handje olijven
- Blik tonijn (ong. 150 g)
- Tomaten in blik (400 g)
- 200 g spinazie
- 250 g cherry tomaten
- Olijfolie om in te bakken
- Zout en peper
- Parmezaanse kaas
Zo maak je het:
Snijd de cherry tomaten door de helft en snijd de ansjovis, ui en knoflook fijn. Verhit hierna een beetje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig. Zodra de ui zacht is, doe je de ansjovis en chilivlokken erbij. Bak dit even mee, totdat de ansjovis versmelt met de ui en knoflook.
Doe de tomaten in blik en kappertjes erbij. Snijd de olijven in plakjes en doe deze ook bij de saus. Laat het op zacht vuur pruttelen en kook ondertussen de pasta zoals staat aangegeven op de verpakking.
Wanneer de pasta bijna klaar is, doe je de spinazie en uitgelekte tonijn bij de saus. Breng de saus eventueel nog extra op smaak met zout en peper. Giet de pasta af en doe de pasta bij de saus. Serveer met een beetje Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Deel dit recept voor een gezonde pasta Puttanesca met iemand die dol is op de Italiaanse keuken. Je kunt me volgen op Instagram om niets te missen.
Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.

