geroosterde-bonen
Recepten,  Snacks

Gezonde en lekkere snack: Geroosterde bonen

Gezond en lekker snacken met geroosterde bonen. Lekker knapperig met een kruidig laagje, daar word je blij van.

Nog op zoek naar een knapperige en hartige snack die wél gezond is? Probeer deze geroosterde bonen dan eens. Fantastisch als snack met een dip, als knapperige topping op salades, of als bijgerecht.

Ik ben fan van peulvruchten. Peulvruchten zijn namelijk vezelrijk, een bron van eiwitten en complexe koolhydraten. En ze zijn lekker veelzijdig! Naast deze geroosterde bonen op zoek naar meer inspiratie? Deze quesadilla’s met bonenspread zijn heerlijk. Deze gevulde zoete aardappel met bonen is ook zo lekker! 

geroosterde-bonen

Voor deze geroosterde bonen heb je nodig:

  • 1 blik lima bonen
  • 1 el volkoren meel
  • 0,5 tl knoflookpoeder
  • 0,5 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • 1 el olie
  • Zout en peper

Dip tip: 2 eetlepels zuivelspread light mengen met 1 eetlepel chilisaus en eventueel wat verse bieslook.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 220 graden. Spoel de bonen af en doe in een kom samen met volkoren meel, knoflookpoeder, paprikapoeder, oregano en olie. Zorg dat je alles goed verdeelt over de bonen. Verdeel naar smaak zout en peper over de bonen.

Doe de bonen op een met bakpapier beklede bakplaat en zorg dat er ruimte is tussen de bonen. Bak zo’n 25 minuten in de oven en schep tussentijds om. De bonen zijn klaar als ze helemaal droog, goudbruin en knapperig zijn. Sommige bonen zijn misschien opengesprongen, dat is niet erg. Daardoor zijn ze nog knapperiger.

Eet smakelijk!

Ga jij deze geroosterde bonen maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.