gezonde-wafels-fruit
Lunch,  Ontbijt,  Recepten

Gezonde wafels met fruit – makkelijk recept

Start je dag goed met deze gezonde wafels met fruit! Met een paar ingrediënten maak je het. Zo makkelijk en lekker kan gezond eten zijn! Je maakt het binnen no time.

Als je me al een tijdje volgt, dan weet je dat ik gek ben op wafels! Het is zo makkelijk om zelf gezonde wafels te maken en ik deel dit succes-recept dan ook graag met je. De bananenwafels die al op mijn site staan, zijn een groot succes en ik besloot nog een versie te maken. Deze gezonde wafels maak je met Skyr, eieren, meel en fruit. Zo lekker en voedzaam!

Benieuwd hoe ik al deze gezonde baksels bedenkt? Ik heb eens een artikel geschreven over gezond bakken en daar deel ik allemaal handige switches, zodat je voedzamer kunt bakken.

Voor nu: Ren naar de supermarkt, zodat je morgenochtend kunt genieten van deze gezonde wafels met fruit!

gezonde-wafels-fruit

Je hebt nodig:

Voor 8 wafels

  • 100 g skyr*
  • 65 g volkoren tarwemeel
  • 1,5 tl bakpoeder
  • Halve banaan
  • 2 eieren
  • Olie om in te vetten

Topping:

  • Je favoriete fruit

*Magere kwark kan ook

Zo maak je het:

Mix alle ingrediënten met een staafmixer of blender door elkaar en mix het tot een fijn geheel. Verhit vervolgens het wafelijzer en vet het in met een beetje olie. Zodra het wafelijzer op temperatuur is, kun je het beslag erin doen. Schep ongeveer 2 tot 3 eetlepels beslag per wafel in het ijzer en bak de wafels in circa 4 minuten gaar. Leg de wafels weg, en vet het wafelijzer weer in met een beetje olie. Maak hierna de volgende lading wafels, totdat het beslag op is.

Kies je favoriete fruit als topping. Ik bakte een halve banaan kort in een pan en gebruikte dat als topping. Serveer de wafels met jouw gekozen topping. Eet smakelijk!

Wie kun je blij maken met dit recept voor gezonde wafels met fruit? Deel het vooral met diegene! Je mag altijd een foto van het eindresultaat met mij delen op Instagram, dat vind ik zo tof om te zien!