warm-ontbijt
Lunch,  Ontbijt,  Recepten

Gezonde wafels met fruit – makkelijk recept

Start je dag goed met deze gezonde wafels met fruit. Met een paar ingrediënten maak je het. Zo makkelijk en lekker kan gezond eten zijn! Heb je geen wafelijzer? Dan kun je met het beslag ook pannenkoeken maken.

Ik houd van wafels en zeker van deze gezonde variant! In het weekend vind ik het lekker om uitgebreid te ontbijten. Uitslapen, een lekker ontbijtje en een kopje koffie in de ochtend is ultieme ontspanning. Deze gezonde wafels maak je maar met een paar ingrediënten. Ik gebruik Skyr, maar magere kwark kan ook.

Geen wafelijzer? Dan kun je met dit recept ook pannenkoeken maken. Als je cottage cheese in huis hebt kun je deze cottage cheese wafels ook eens maken, super lekker!

gezonde-wafels

Je hebt nodig:

Voor 4 tot 6 wafels

  • 100 g skyr*
  • 65 g volkoren tarwemeel
  • 1,5 tl bakpoeder
  • Halve banaan
  • 2 eieren
  • Olie om in te vetten

Topping:

  • Je favoriete fruit

*Magere kwark kan ook

Zo maak je het:

Mix alle ingrediënten met een staafmixer of blender door elkaar en mix het tot een fijn geheel. Verhit vervolgens het wafelijzer en vet het in met een beetje olie. Zodra het wafelijzer op temperatuur is, kun je het beslag erin doen. Schep 2 tot 3 eetlepels beslag per wafel in het ijzer en bak de wafels in circa 4 minuten gaar. Leg de wafels weg, en vet het wafelijzer weer in met een beetje olie. Maak hierna de volgende lading wafels, totdat het beslag op is.

Kies je favoriete fruit als topping. Ik bakte een halve banaan kort in een pan en gebruikte dat als topping. Serveer de wafels met jouw gekozen fruit. Eet smakelijk!

Deel een foto op Instagram als jij deze gezonde wafels hebt gemaakt. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.