gezonde-wafels
Ontbijt,  Recepten

Makkelijk recept: gezonde wafels met kwark

Deze gezonde wafels met kwark maak je binnen een kwartier. De wafels zijn overheerlijk én eiwitrijk, een perfect verwenrecept dus.

Het wafelijzer bewaar ik uit mijn zicht en dan vergeet ik wel eens dat ik deze heb. Zodra ik het wafelijzer weer tegenkom dan móét ik weer eens een heerlijk recept maken. Wafels zijn namelijk zo lekker, en door een paar handigheidjes maak je wafels gemakkelijk gezonder. Deze gezonde wafels zijn op basis van kwark, eieren en havermout. Hierdoor zijn ze eiwitrijk en voedzaam, maar vooral overheerlijk.

Het is voor mij elke keer weer een uitdaging om een minder voedzaam gerecht om te toveren tot een voedzame variant, zonder in te leveren op smaak. Dat ik niet de enige ben die dol is op gezonde wafels, bewijst dat het recept voor bananenwafels een van de best gelezen artikelen van mijn blog is. Deze wafels zijn gemaakt op basis van bananen, ook een aanrader.

Omdat ik in de ochtend zo kort mogelijk in de keuken wil staan, heb ik het recept zo eenvoudig mogelijk gehouden. Binnen een kwartier zet je deze gezonde wafels met kwark op tafel. Ik strooide er nog wat plakjes banaan over, maar dit kun je met elk soort fruit doen. Een andere lekkere topping is bijvoorbeeld peer of aardbei.

gezonde-wafels

Je hebt nodig:

Voor 6 wafels

  • 150 g magere kwark
  • 50 g havermout
  • 2 eieren
  • 2 el volkoren meel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el honing of zoetstof naar smaak*
  • Olie om in te vetten

*Je hebt tegenwoordig ook suikervrije ‘honing’ of siroop.

Topping

  • Fruit naar keuze, bijvoorbeeld banaan
  • Een kneepje honing

gezonde-wafels-recept

Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten voor de wafels in de blender en mix het hierna tot een fijn geheel. Verhit vervolgens het wafelijzer en vet het in met een beetje olie. Zodra het wafelijzer op temperatuur is, kun je het beslag erin doen. Schep ongeveer 2 tot 3 eetlepels beslag per wafel in het ijzer en bak de wafels in circa 4 minuten gaar. Leg de wafels weg, en vet het wafelijzer weer in met een beetje olie. Maak hierna de volgende lading wafels, totdat het beslag op is.

Leg de gezonde wafels op een bord en doe hier de plakjes banaan overheen. Drizzle als laatste nog wat honing over de wafels. Eet smakelijk!

gezonde-wafels

hilicious

Deel dit recept met iemand die gek is op wafels, dat zou ik hartstikke leuk vinden! Als je geen genoeg van wafels kunt krijgen, kun je deze wafels ook eens proberen. Je kunt het recept delen op Instagram onder de hashtag #hilicious.