gezondere-kaiserschmarrn
Ontbijt,  Recepten,  Snacks

Gezondere kaiserschmarrn – makkelijk recept

Geniet van deze gezondere kaiserschmarrn. Met een paar ingrediënten maak je dit populaire wintersport recept. Lees verder voor het recept.

Om nog even in de wintersportsferen te blijven heb ik iets voor je. Deze gezondere kaiserschmarrn maak je met een paar ingrediënten en zo haal je de wintersportsferen weer in huis. Lekker voor in het weekend of gewoon op de maandag al! Je kunt de kaiserschmarrn ook serveren met warme kersen of appeltjes, dan is het extra lekker.

Het is voor mij elke keer weer een leuke uitdaging om van iets minder voedzame recepten een gezondere variant te maken. Door voor volkorenmeel te kiezen in plaats van bloem zijn deze kaiserschmarrn al een gezondere variant. Je krijgt meer vezels binnen en zo blijf je langer verzadigd. Daarnaast zit er minder suiker in, of helemaal geen suiker als je voor een suikervervanger kiest.

Deze gezondere kaiserschmarrn zijn fantastisch, maar probeer ook eens deze cottage cheese pancakes. Je kunt trouwens ook cottage cheese wafels maken.

gezondere-kaiserschmarrn

Je hebt nodig:

Voor 2 porties

  • 2 eieren
  • 30 g rozijnen
  • 100 g volkorenmeel
  • 125 ml melk
  • 4 el honing of zoetstof naar smaak
  • Snufje zout
  • Olie om in te bakken

Zo maak je het:

Scheid de eidooier van het eiwit. Klop daarna met een mixer het eiwit stijf in een vetvrije kom. Je kunt de kom eventueel ontvetten met citroensap.

Mix ondertussen de eidooiers, melk, een snufje zout en honing of zoetstof door elkaar. Meng ook het meel en de rozijnen erdoor en meng het tot een glad geheel. Schep daarna voorzichtig de opgeklopte eiwitten erdoor.

Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de helft van het beslag zo’n 2 minuten. Draai daarna om en bak de andere kant nog even. Snijd met een spatel de kaiserschmarrn in stukjes. Bak vervolgens de andere kaiserschmarrn. Eet smakelijk!

Gezond en makkelijk, deze gezondere kaiserschmarrn wil je! Heb jij dit recept gemaakt? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.