gnocchi-traybiake-recept
Diner,  Recepten

Gnocchi traybake met rode pesto | makkelijk recept

Laat de oven het werk doen met dit makkelijke gnocchi traybake recept. Deze gnocchi traybake met rode pesto maak je in een handomdraai.

Groente snijden, gnocchi en smaakmakers erbij en daarna doet de oven de rest. Dit recept voor een gnocchi traybake is makkelijk om te maken en ontzettend smaakvol. Ideaal op een doordeweekse dag. Door gnocchi in de oven te bereiden blijft de binnenkant zacht en wordt de buitenkant een beetje krokant.

Krijg je geen genoeg van dit gnocchi traybake recept? Probeer dan ook eens deze gnocchi traybake met kip of deze met feta.

Nog meer aubergine inspiratie nodig? Ik ben er gek op. Kijk eens tussen deze 5 recepten.

gnocchi-traybiake-recept

Je hebt nodig:

Voor 2 personen

  • 250 g gnocchi
  • 1 aubergine (of courgette)
  • 1 paprika
  • 3 el rode pesto
  • 2 handjes vol rucola
  • Snuf komijnzaad (of poeder)
  • Chilivlokken naar smaak
  • Olijfolie

Lekker voor erbij: runder tartaar of als vegetarische optie mozzarella voor over de traybake.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika in blokjes, aubergine in kleine blokjes en doe in een kom. Hierna doe je de gnocchi erbij en roer je er rode pesto, een snuf komijnzaad en chilivlokken door. Roer er nog wat olijfolie door, zodat alles goed bedekt is. Leg de groente en gnocchi op een met bakpapier beklede bakplaat en bak voor zo’n 40 minuten in de oven en schep halverwege om. Eet smakelijk!

Ga jij dit recept voor gnocchi traybake maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.