
Gnocchi traybake met feta | makkelijk & gezond recept
Makkelijker en lekkerder wordt het niet met deze gnocchi traybake. Met een paar ingrediënten maak je dit fantastische gerecht.
Dit gerecht is in een woord fantastisch. Veel makkelijker en lekkerder wordt het niet! Deze gnocchi traybake maak je in een handomdraai en de smaak is geweldig. De gnocchi wordt lekker krokant gebakken in de oven en dat in combinatie met feta. Paprika, tomaat en oregano geven een Griekse sfeer aan het gerecht.
Ik wist tot voor kort niet dat je gnocchi ook heerlijk in de oven kunt bereiden. Moet je dan de gnocchi eerst koken en daarna in de oven afmaken? Dat hoeft dus helemaal niet! Gewoon de gnocchi ongekookt de oven in. Dan wordt het krokant van buiten en zacht van binnen, precies zoals je het wilt hebben.
Nog meer Griekse inspiratie opdoen? Bekijk dit artikel met 3 snelle recepten voor bij warm weer. Daar deel ik een heerlijke Griekse spelt salade met je.
Je hebt nodig:
Voor 4 personen
- 500 g gnocchi
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 250 g tomaten
- 3 paprika’s
- 200 g feta of witte kaas
- 2 tl gerookt paprikapoeder
- 1 el oregano
- Olijfolie
Zo maak je het:
Verwarm als eerste de oven voor op 180 graden. Snijd de ui in halve maantjes en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten en paprika’s in blokjes. Hierna doe je de ongekookte gnocchi, ui, knoflook, tomaten en paprika in een kom. Doe er vervolgens een scheut olijfolie, 2 theelepels paprikapoeder en 1 eetlepel oregano bij. Hussel goed door, zodat alles goed is bedekt onder olijfolie en kruiden.
Verdeel de gnocchi en groente over een bakplaat en leg een blok feta in het midden. Bak de gnocchi nu 30 minuten in de oven. Roer door elkaar en eet smakelijk!
Ga jij een van deze gnocchi traybake maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.

