aardappel-roerbak-recept
Diner,  Recepten

Griekse aardappel roerbak – makkelijk en gezond

Met een paar ingrediënten tover je dit heerlijke eenpansgerecht snel op tafel! Deze Griekse aardappel roerbak is voedzaam en lekker met feta, kip en olijven.

Ik heb mijn stage afgerond en nog even vakantie, voordat ik volle bak aan mijn scriptie begin. Deze vrije tijd gebruik ik om zoveel mogelijk recepten te maken voor jullie. Het viel me op dat ik niet veel aardappel recepten op mijn blog heb staan. Daarom is het tijd voor een aardappel-, groente en vlees maaltijd op mijn blog!

Eerlijk gezegd maak ik niet zo vaak een AGV’tje, omdat je er drie pannen voor nodig hebt. Doordeweeks wil ik het mezelf zo makkelijk mogelijk maken. Eenpansgerechten zijn een uitkomst en ik ging eens variëren met de ingrediënten. Griekse salade is altijd een hit en ik besloot er een warme variant van te maken, met aardappel, kip en feta.

Deze aardappel roerbak maak je met slechts een paar ingrediënten en zet je binnen een half uur op tafel. Krijg je geen genoeg van eenpansgerechten? Maak dan ook eens deze shakshuka of pompoen curry met kip!

aardappel-roerbak-recept

Je hebt nodig:

Voor 2 personen

  • 500 g (voorgekookte) krieltjes
  • 200 g kipfiletblokjes
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • Teentje knoflook
  • 1 tl oregano
  • Feta naar smaak
  • Handje olijven (optioneel)
  • Zout, peper en olie

aardappel-roerbak-recept

Zo maak je het:

Snijd als eerste de courgette in halve maantjes en de paprika in blokjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit hierna een scheutje olie in een wokpan of koekenpan en bak de kipfilet zo’n 3 minuten bruin en doe vervolgens de krieltjes erbij.

Bak de krieltjes 10 tot 12 minuten goudbruin en doe de laatste 5 minuten de courgette, paprika, knoflook en oregano erbij. Breng de aardappel roerbak op smaak met zout en peper.

Voeg naar smaak nog wat feta en olijven toe. Eet smakelijk!

hilicious

Wanneer je deze aardappel roerbak hebt gemaakt, vergeet het dan niet te delen op Instagram! Ik vind het namelijk altijd enorm leuk om jullie foto’s te zien.