gnocchi-traybake
Diner,  Recepten

Griekse gnocchi traybake met kip en feta | makkelijk recept

Alle ingrediënten op een bakplaat en bakken maar! Deze gnocchi traybake maak je in een handomdraai en smaakt fantastisch. Met een paar ingrediënten maak je het.

Deze gnocchi traybake met kip en feta schuif je zo in de oven en daarna is het genieten geblazen. De ingrediënten hebben wel wat weg van een Griekse salade en je komt al helemaal in de Griekse sferen door tzatziki erbij. Tzatziki kun je trouwens erg gemakkelijk zelf maken, tip om eens te proberen.

Zelf tzatziki maken? Hier vind je een recept voor de lekkerste tzatziki. En als je blij wordt van dit recept dan ga je deze Griekse kipgehaktballetjes met tzatziki op een pita ook heerlijk vinden.

gnocchi-traybake

Je hebt nodig:

Voor 4 personen

  • 500 g gnocchi
  • 300 g kipfilet
  • 100 g feta of witte kaas
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 2 paprika’s
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el oregano (gedroogd)
  • 1 tl paprikapoeder
  • Handje peterselie en/of munt (optioneel)
  • Tzatziki
  • Olie, zout en peper

Serveertip: Lekker om er een frisse salade bij te serveren.

Zo maak je de gnocchi traybake:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve maantjes, snijd de knoflook fijn en snijd de courgette, paprika en kipfilet in blokjes.

Marineer de kipfilet met paprikapoeder, zout, peper en olie. Hierna doe je de ongekookte gnocchi, ui, knoflook, paprika en courgette in een kom. Doe er vervolgens een scheut olijfolie en 1 eetlepel oregano bij. Hussel goed door, zodat alles goed is bedekt.

Verdeel de gnocchi, groente en kip over een bakplaat en brokkel er feta over. Bak de gnocchi nu 40 tot 45 minuten in de oven en schep halverwege om. Serveer met tzatziki en maak eventueel af met wat verse peterselie en munt. Eet smakelijk!

Ga jij deze gnocchi traybake maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.