griekse salade met quinoa
Diner,  Food

Griekse salade met quinoa

Het was een tijdje stil op mijn blog omdat ik op vakantie was naar het prachtige Zakynthos. Ik ben inmiddels al een tijdje terug in Nederland maar mijn hoofd zit nog in Griekenland. Naast dat ik genoten heb van het heerlijke weer en de geweldige omgeving, heb ik ook voortreffelijk gegeten op Zakynthos. Elke dag zijn we uit eten geweest en elke keer hebben wein een ander Grieks restaurantje gegeten om zo veel mogelijk van de Griekse keuken te kunnen proberen. Tzatziki, spanakopita, gyros en de griekse salade waren mijn absolute favorieten deze vakantie.

Om het vakantiegevoel nog een beetje door te trekken heb ik een Griekse salade met quinoa gemaakt. Quinoa bevat veel vezels, B- en E- vitamines en ijzer waardoor de salade nog voedzamer wordt. Je zet binnen een kwartier deze voedzame salade op tafel omdat hij ook nog eens erg makkelijk te maken is.

griekse salade met quinoa

Je hebt nodig:

(Voor 2 tot 3 personen)

  • 1 komkommer
  • 2 rode (punt) paprika’s
  • 1 groene paprika
  • 3 tomaten
  • 150 g feta kaas
  • 100 g olijven
  • 100 g ongekookte quinoa
  • zout, peper en gedroogde oregano

griekse salade met quinoa

Zo maak je het:

Begin bij de quinoa. Kook de quinoa zoals vermeld staat op de verpakking. Was vervolgens alle groenten en snijd de groenten in blokjes. Snijd de olijven in plakjes. Doe alle gesneden groenten in een saladekom en zodra de quinoa gaar is kan dit er ook aan toegevoegd worden. Verkruimeld de feta kaas over de Griekse salade en strooi de gesneden olijven over de salade. Breng als laatste het gerecht op smaak met zout, peper en oregano. Kijk wel uit met het zout omdat de feta kaas al zout is. De Griekse salade met quinoa is klaar om gegeten te worden. Eet smakelijk!

griekse salade met quinoa

Ga jij dit recept binnenkort maken? Laat het me vooral weten, dat vind ik namelijk super leuk! Je kunt me een reactie sturen, of het delen op Instagram met de hashtag #hilicious. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *