groene curry kip
Diner,  Recepten

Groene curry met kip | gezond & makkelijk recept

Wie wordt er niet blij van een lekkere groene curry met kip? Smaakvol en lekker gezond. Met een paar ingrediënten maak je het.

In mijn studententijd was curry een van de meest gemaakte recepten. Het is makkelijk om te maken, je kunt er veel groente in kwijt en het is vooral ontzettend smaakvol. Dus nu heb ik voor jou een makkelijk groene curry recept met kip. Ik geef je ook toko tips om het nog smaakvoller te maken. Dat hoeft niet, maar mag wel.

Naast deze groene curry met kip nog meer inspiratie? Probeer ook eens deze linzencurry of deze aubergine curry. Deze pompoenstoof met harissa is ook een aanrader.

groene curry kip

Je hebt nodig:

Voor 4 personen

  • 250 g peultjes of sugar snaps
  • 3 paprika’s
  • 1 winterpeen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 g kipfilet
  • 70 g groene curry pasta
  • 1 blik kokosmelk light
  • 300 g zilvervliesrijst
  • Koriander (als garnering)
  • Olie

Toko tip: Voor extra smaak kun je 2 limoenbladeren meekoken met de curry.

Zo maak je het:

Snijd de kipfilet in blokjes. Snijd de paprika en wortel in blokjes en snijd de ui en knoflook fijn. Verhit hierna wat olie in een pan en bak de kipfilet goudbruin. Doe daarna de ui en knoflook erbij en zet het vuur lager. Zodra de ui zacht is bak je de curry pasta 2 minuten mee. Doe hierna de paprika, winterpeen en kokosmelk erbij en laat op laag vuur pruttelen.

Kook ondertussen de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking. Wanneer de rijst klaar is doe je de peultjes bij de curry en laat je die nog even 2 minuten meekoken. Serveer met koriander. Eet smakelijk!

Ga jij deze groene curry met kip maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.