halloumi-burger
Diner,  Recepten

Halloumi burger met frisse kruidendressing – gezond recept

Beter wordt het niet, deze halloumi burger met frisse kruidendressing is heerlijk! Nog lekkerder met zoete aardappelfrietjes. 

Heb je wel eens halloumi gegeten? Dit wil je proberen, want het is zo lekker! Het is een kaas die niet smelt, waardoor je het heel goed kunt bakken in de pan. Zout, zoet, fris, romig en knapperig. Alle smaken en texturen komen aan bod bij deze fantastische halloumi burger. Extra lekker met zoete aardappelfrietjes!

halloumi-burger

Je hebt nodig:

Voor 2 personen

  • 200 g halloumi
  • 1 paprika
  • Handje ijsbergsla
  • Plakjes augurk (optioneel)
  • 1 kleine rode ui
  • 2 (volkoren) bolletjes
  • Olie

Kruidenmayonaise

  • 2 el yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • Teentje knoflook
  • 1 takje dille of 1 tl gedroogde dille
  • 1 takje munt of 1 tl gedroogde munt
  • Snufje citroenrasp en 2 tl verse citroensap (optioneel)

Serveertip: fantastisch met zoete aardappel frietjes

Zo maak je het:

Maak de kruidenmayonaise door de dille, munt en knoflook fijn te snijden en dit in een kom te doen samen met de andere ingrediënten.

Snijd vervolgens de paprika in grote repen en de ui in halve maantjes. Snijd de halloumi in 2 plakken. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de paprika repen en ui zo’n 3 minuten in de pan. Haal de groente uit de pan en bak nu de halloumi in zo’n 2 tot 3 minuten in de pan aan beide kanten goudbruin. Snijd de bolletjes op en en beleg met de kruidenmayoniase, paprika, ui, ijsbergsla en eventueel augurken. Eet smakelijk!

Ga jij deze halloumi burger maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.