havergrutten-recept-bietenrisotto
Diner,  Recepten

Bietenrisotto met havergrutten recept + WIN-ACTIE!

Havergrutten hebben heerlijke bite, waardoor je ze in plaats van rijst kunt gebruiken en er een voedzaam recept mee kunt maken. Deze lekkere en gezonde bietenrisotto zet je binnen no time op tafel.

Met dit druilerige weer kan ik wel een bordje comfort food gebruiken! Ik ben gek op risotto, alleen vind ik het een nadeel dat risottorijst niet veel vezels bevat. Toen Oats&Meal me een berichtje stuurde met de vraag of ik eens havergrutten wilde proberen, was ik benieuwd. Tot voor kort maakte ik alleen een ontbijt recept met havergrutten en ik wist niet dat je hier ook risotto mee kon maken! Doordat havergrutten een nootachtige smaak en heerlijke bite hebben, kun je er dus goed risotto mee maken.

Bieten zijn helemaal in het seizoen en gaan goed samen met de havergrutten en kruiden. Met slechts 6 ingrediënten maak je binnen 30 minuten dit gerecht. Gezond eten hoeft namelijk niet ingewikkeld te zijn, zeker als je een lange dag achter de rug hebt. Dit recept is trouwens vegetarisch en in 1 bordje zit al 250 gram groente.

Wanneer je benieuwd bent naar Oats&Meal kun je deze kopen bij de Jumbo, maar speciaal voor jou heb ik iets leuks! Ik mag namelijk een heel pakket weggeven, zodat je thuis lekker aan de slag kunt. Ga snel naar mijn Instagram en doe mee met deze toffe win-actie!

havergrutten-recept-bietenrisotto

Je hebt nodig:

Voor 2 personen

  • Oats&Meal risotto
  • 500 g gekookte bieten
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 ui
  • Rucola

Extra: Staafmixer, blender of keukenmachine

havergrutten-recept-bietenrisotto

Zo maak je het:

Snipper als eerste de ui fijn. Pureer hierna de bietjes en houd 1 bietje over. De overgebleven biet snijd je in blokjes.

Verhit hierna een koekenpan met wat olie en fruit de ui hierin. Zet alvast 500 ml warm water klaar en doe daar het bouillonblokje in. Zodra de ui zacht is, doe je de havergrutten, gepureerde bieten en het kruidenzakje erbij.

Schenk vervolgens een flinke scheut bouillon in de pan en laat dit al roerend in de grutten trekken. Voeg dan een nieuwe scheut toe en herhaal dit ongeveer 20 minuten totdat de grutten gaar zijn.

Haal hierna de bietenrisotto van het vuur en voeg de Parmezaanse kaas en blokjes biet al roerend toe. Serveer de bietenrisotto met een handje rucola. Eet smakelijk!

Tip: Het is ook lekker om een scheutje witte wijn toe te voegen na het fruiten van de ui. 

hilicious

Heb jij al eens een recept met havergrutten gemaakt? Laat het mij vooral even weten, want ik kan altijd nieuwe inspiratie gebruiken. Vergeet niet mee te doen met de win-actie op Instagram! Probeer ook eens deze paddenstoelenrisotto