
Havermout appeltaartjes – gezond recept
Deze havermout appeltaartjes zijn een stuk gezonder dan een gewone appeltaart, maar smaken net zo lekker. Binnen 30 minuten staat deze lekkernij bij jou op tafel. Lees hier verder.
De appels zijn in het seizoen en daar word ik blij van. Appels door de herfstsalade en warme appeltjes bij het ontbijt, je kunt er alle kanten mee op. Deze havermout appeltaartjes zijn een stuk gezonder dan een gewone appeltaart en smaken fantastisch! Binnen een halfuur zet je de taartjes op tafel en de geur van kaneel en warme appeltjes is heerlijk. De taartbodem smaakt naar havermoutkoekjes en de vulling maakt het heerlijke havermout appeltaartjes. Als je er wat magere kwark bij doet, is het ook nog eens een verantwoord en vullend ontbijt.
Probeer ook eens deze variant met mango of met peer. Deze peren crumble is ook geweldig! En als je geen genoeg krijgt van de gezonde baksels, dan moet je dit bananenbrood ook echt eens proberen.
Je hebt nodig:
Voor 6 havermout appeltaartjes
- 100 g havermout
- 50 g volkoren meel (kan zowel tarwemeel als speltmeel zijn)
- 40 ml zonnebloemolie
- 3 el honing (of een suikervrije variant)
- 3 el water
- Snufje zout
- Halve tl kaneel
Vulling:
- 1 appel
- 20 g rozijnen
- 25 g walnoten
- Halve el honing (of een suikervrije variant)
- Halve tl kaneel
Zo maak je het:
Verwarm als eerste de oven voor op 180 graden. Meng vervolgens alle ingrediënten voor de havermout appeltaartjes door elkaar. Zorg ervoor dat alle ingrediënten goed vermengd zijn. Vet hierna de muffinvorm in en verdeel het beslag over 6 vormpjes. Druk het goed aan, zodat er kuipjes ontstaan. Doe hierna de havermout taartjes in de oven voor 15 tot 20 minuten. Elke oven verschilt, dus houd het op het einde goed in de gaten.
Terwijl de taartjes in de oven staan maak je de vulling. Snijd de appel in blokjes. Verwarm hierna de blokjes appel in een pannetje samen met wat honing en een eetlepel water. Voeg ook de rozijnen, kaneel en walnoten toe. Wanneer de appeltjes licht gekarameliseerd zijn, doe je het vuur uit.
Laat de taartjes afkoelen en verdeel daarna de vulling. Eet smakelijk!
Deel je het eindresultaat van deze havermout appeltaartjes met mij op Instagram? Ik vind dat namelijk superleuk om te zien!

