havermout-taartjes-pasen
Ontbijt,  Recepten,  Snacks

Havermout taartjes voor bij het paasontbijt

Deze havermout taartjes met mango zijn enorm feestelijk voor bij Pasen. Met een paar ingrediënten maak je deze feestelijke taartjes. Lekker bij het ontbijt of als tussendoortje.

Hoe leuk zijn deze havermout taartjes? De bodem is smaakvol en doet me denken aan granola. De topping lijkt net een gebakken eitje door de yoghurt en mango. Je maakt het super gemakkelijk.

Om in de havermout sfeer te blijven kan ik je deze appeltaart baked oats ook aanraden. Of wat dacht je van deze kwarkbollen?

havermout-taartjes-pasen

Je hebt nodig:

Voor 6 havermout taartjes

  • 100 g havermout
  • 50 g volkoren meel (kan zowel tarwemeel als speltmeel zijn)
  • 40 ml zonnebloemolie
  • 3 el honing
  • 3 el water
  • Snufje zout

Topping

  • 75 g mango (kan ook uit de diepvries)
  • 6 el Griekse yoghurt

Extra: muffinvorm

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng vervolgens alle ingrediënten voor de havermout taartjes door elkaar. Zorg ervoor dat alle ingrediënten goed verdeeld zijn. Vet hierna de muffinvorm in en verdeel het beslag over 6 vormpjes. Druk het goed aan, zodat er kuipjes ontstaan. Doe hierna de havermout taartjes in de oven voor 15 tot 20 minuten. Elke oven verschilt, dus houd het op het einde goed in de gaten.

Terwijl de taartjes afkoelen, pureer je de mango fijn. Doe een eetlepel yoghurt in elk taartje. Schep met een theelepel de mango puree in een klein rondje over de yoghurt. Zo lijkt het net een eidooier. Eet smakelijk!\

hilicious

Gezond en lekker, heb je deze havermout taartjes gemaakt? Deel het op Instagram! Ik vind het namelijk altijd zo leuk om te zien dat mijn recepten worden gemaakt. Op Instagram deel ik trouwens nog meer leefstijltips en recepten. 

Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.