Recepten,  Snacks

Healthy granola aardbeien kwarktaart

Welkom bij mijn állereerste blogpost! Na jarenlang roepen dat ik een blog wil beginnen is het dan eindelijk zover. Om dit speciale moment te vieren is er natuurlijk taart nodig. Ik heb een healthy granola aardbeien kwarktaart gemaakt, die vol zit met eiwitten. Deze traktatie is zo gezond, dat je deze gewoon kunt eten als ontbijt. En zeg nou zelf, taart als ontbijt maakt opstaan stukken makkelijker.

Wat heb je nodig?

Voor de bodem:

  • 150 g havermout
  • 20 g amandelschaafsel
  • 3 el honing
  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl vanille aroma (optioneel)

Voor de vulling:

  • 900 g Skyr (magere kwark kan ook)
  • 500 g aardbeien
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • Zoetstof
  • 12 gelatineblaadjes

Materialen:

  • Springvorm
  • Bakpapier
  • Mixer

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Meng alle ingrediënten voor de bodem in een schaal tot dat alle ingrediënten goed verdeeld zijn. Bekleed nu de springvorm met bakpapier. Verdeel het mengsel voor de bodem over de springvorm, en druk het goed aan met een lepel zodat je een stevige, egale bodem krijgt. Laat de bodem voor een kwartier opstijven in de koelkast. Plaats de bodem in het midden van de oven. Laat de bodem 10 minuten in de oven. Elke oven is weer anders, dus controleer ondertussen even dat de bodem niet aanbrandt. De bodem is klaar als deze goudbruin is geworden. Laat de bodem afkoelen.

Nu is het tijd om de vulling te maken. Laat de gelatineblaadjes in een schaal met koud water weken. Pureer de aardbeien, en doe deze in een pannetje. Voeg twee zakjes vanillesuiker toe aan de aardbeien, en verhit dit mengsel. Blijf het goed doorroeren. Het mengsel hoeft alleen kort verwarmd te worden, dus niet te koken. Knijp de gelatineblaadjes uit, en voeg deze toe aan de aardbeienpuree. Roer het goed door tot dat de gelatine is opgelost. Doe het vuur uit.

Spatel de Skyr goed door, en voeg naar smaak zoetstof toe. Voeg de zoetstof in delen toe, en roer dit ondertussen goed door. Proef per keer dat je zoetstof toevoegt of het zoet genoeg is, je voegt al snel teveel toe daarom is het belangrijk om het in delen toe te voegen en tussendoor goed te proeven. Bewaar 100 ml van het aardbeienpuree mengsel, spatel de rest door de kwark. Giet de vulling op de taartbodem. Met de overige aardbeienpuree wordt gedecoreerd. Verdeel met een theelepel de aardbeienpuree in even grote rondjes over de taart. De rondjes zijn in cirkelvorm verdeeld over de taart. Trek met een satéprikker een lijn door het midden van de rondjes, zo ontstaat een hartjesvorm. Laat de taart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

Enjoy!

healthy granola aardbeien kwarktaart