Bananenwafels
Ontbijt,  Recepten

Healthy ontbijt: Bananenwafels

Nu het zo koud is buiten en ik extra motivatie nodig heb om uit mijn warme bed te stappen vind ik het wel handig om een heerlijk ontbijt in het vooruitzicht te hebben. Laat ik nou net altijd wel een te rijpe banaan en eieren in huis hebben. Hier kun je natuurlijk de welbekende banaan-ei pannenkoekjes van maken, maar veel lekkerder nog zijn deze bananenwafels. Met een paar ingrediënten maak je overheerlijke wafels die ook nog eens voedzaam zijn, tenzij je er een dikke laag Nutella overheen smeert natuurlijk.

Je serveert de bananenwafels met jouw favoriete toppings. Zelf vind ik pindakaas, banaan, agavesiroop of rood fruit erg lekker. Heb je geen wafelijzer maar lijkt dit recept je wel erg lekker? Je kunt met het recept ook pannenkoekjes maken. De bereiding bij de pannenkoekjes is hetzelfde, behalve dat je het in een koekenpan bakt in plaats van een wafelijzer.

Bananenwafels

Je hebt nodig voor 8 stuks:

  • 2 rijpe bananen
  • 1 ei
  • 100 ml melk
  • 150 g volkorenmeel
  • 1 tl koekkruiden
  • 1 tl kaneel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el zonnebloemolie

Zo maak je het:

Begin met het pureren van de bananen, het ei en de melk. Zodra het een glad beslag is kun je de overige ingrediënten bij het beslag doen. Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Wanneer er geen klontjes meer in het beslag zitten en het een glad beslag is geworden kun je het wafelijzer verhitten. Vet het wafelijzer in en verdeel een flinke lepel van het beslag over het wafelijzer. Bak de bananenwafels ongeveer 3 tot 4 minuten tot ze mooi bruin zijn geworden. Serveer de wafels met jouw favoriete toppings. Eet smakelijk!

Bananenwafels

Ga jij binnenkort deze bananenwafels maken? Laat het me vooral weten, dat vind ik namelijk erg leuk om te lezen. Je kunt me altijd een foto sturen via Instagram of het delen via de hashtag #hilicious. Mis je nog iets op mijn blog? Stuur me een berichtje en wie weet zal ik hier de volgende keer mee aan de slag gaan.