plaattaart-pompoen
Diner,  Recepten,  Snacks

Herfst plaattaart met pompoen, rode pesto en parmaham

Deze plaattaart met pompoen, rode pesto en parmaham is fantastisch! Met een paar ingrediënten maak je het. Lees verder voor het recept.

Dit is een showstopper. Knapperig bladerdeeg met rode pesto, pompoen en parmaham. Afgemaakt met pistachenoten, ricotta en gebakken salie. Deze plaattaart met pompoen smaakt naar meer. Lekker als borrelhapje of als maaltijd. In ieder geval perfect eten voor in het weekend!

Naast deze pompoen plaattaart nog meer inspiratie? Probeer ook eens deze plaattaart met courgette. Meer herfst inspiratie? Kijk dan eens tussen deze recepten. 

plaattaart-pompoen

Je hebt nodig:

Borrelhapje voor 4 personen of maaltijd voor 2 personen (doe er dan nog een lekkere salade bij)

  • 4 (volkoren) bladerdeeg bladen
  • 2 el rode pesto
  • 200 g pompoen blokjes
  • 1 rode ui
  • Handje rucola (optioneel)
  • 100 g ricotta
  • 30 g pistachenoten
  • 10 salie blaadjes
  • 40 g parmaham
  • Chilivlokken
  • Zout, peper en olie

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de bladerdeeg bladen ontdooien. Snijd de rode ui in partjes. Besprenkel olie over de blokjes pompoen en ui en breng op smaak met wat zout, peper en chili vlokken.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe vervolgens de bladen bladerdeeg naast elkaar in een rechthoek en druk de naden op elkaar. Vouw de randen 1 cm naar binnen. Hierna prik je met een vork allemaal gaatjes in de bodem, maar niet op de randen. Smeer de pesto over de bodem en verdeel de groente erover. Bak de plaattaart zo’n 30 minuten in de oven.

Verhit hierna een beetje olie in een koekenpan en bak de blaadjes salie hier kort in. Vervolgens verdeel je ricotta over de plaattaart. Maak af met pistachenoten, parmaham, rucola en gebakken salie. Eet smakelijk!

Tip: als de bodem nog een beetje vochtig is kun je de plaattaart nog 10 minuten in de oven op de stand onderwarmte doen.

Ga jij deze pompoen plaattaart maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.