hotspots-groningen-lecuq
Groningen,  hotspots,  Leefstijl

3x dineren in Groningen: de hotspots

Waar kun je het fijnst dineren in Groningen? Ik ben laatst naar drie hotspots geweest die zeker aan te raden zijn. Deze hotspots in Groningen wil je niet missen. 

Konbu Streetfood

konbu streetfood, hotspot Groningen

konbu streetfood, hotspot Groningen

konbu streetfood, hotspot Groningen

Ben je gek op de Aziatische keuken? Ga dan zeker eens naar Konbu Streetfood. Bij Konbu serveren ze de beste streetfood gerechten uit Zuidoost-Azië. Denk hierbij aan de lekkerste ramen en pho maar ook snacks als springrolls en dumplings. Er heerst een relaxte sfeer in het restaurant en de service is goed.

Mijn favoriete gerecht op de kaart is de Bunless chicken. Dit is een Vietnamese rijstnoedelsalade met kruidige kip en groenten. De salade is heerlijk gekruid en lekker licht. Het fijne aan Konbu is dat het ook nog eens budgetproof is. Alle gerechten kosten namelijk rond de 10 euro op de kaart.

Konbu Streetfood, Oosterstraat 10, 9711 NT Groningen

El Santo

El santo, hotspot groningen

El santo, hotspot groningen

Ik ben gek op tapas en de Mexicaanse keuken dus ik moest een bezoekje brengen aan El Santo. Bij El Santo hebben ze een uitgebreide kaart met klassieke Mexicaanse gerechten in een nieuw jasje. Zo hebben ze diverse soorten (soft) taco’s, nacho’s, tostadas en quesadillas op de kaart staan. Dit leuke tentje is gezellig ingericht met posters en cactussen.

Als je bij El Santo bent, bestel dan verschillende dingen van de kaart. De gerechten zijn namelijk niet erg groot en goed betaalbaar waardoor je makkelijk twee tot drie gerechten per persoon kunt bestellen. Op deze manier probeer je zo veel mogelijk verschillende dingen voor een fijn prijsje. De nacho’s met spicy chicken was overladen met kaas, tomaten en sour cream en daarom een van mijn favorieten. De tostada Pork Carnitas kan ik ook zeker aanraden. Kortom: hou jij van de Mexicaanse keuken en gezelligheid voor een fijn prijsje? Neem dan eens een bezoekje aan El Santo.

El Santo, Oosterstraat 30, 9711 NV Groningen

LeCuq

hotspots-groningen-lecuq

hotspots-groningen-lecuq

Hou je van kip en speciaalbier? Ga dan zeker naar LeCuq. Hier serveren ze geen plofkippen maar Groene Heidekippen van de Veluwe. Met het bier zit je hier ook goed, je kunt namelijk uit 40 verschillende soorten biertjes kiezen. Het is er leuk ingericht en het is een perfecte plek om gezellig met vrienden te eten.

Je kunt zelf je menu samenstellen door de kiezen hoe groot en in welke smaak je de kip wilt. De American BBQ en de classic kan ik zeker aanraden. De kip is super mals en sappig en in combinatie met speciaal bier is dit zeker een aanrader. Ga naar LeCuq als je met vrienden wilt genieten van malse kip en speciaal bier.

LeCuq, Poelestraat 48, 9712 KC Groningen

 

Welke leuke plek in Groningen mist nog in dit lijstje? Laat het me vooral weten want misschien ga ik daar wel langs. Liever naar een vegan hotspot in Groningen? Kijk dan eens in dit lijstje.