hummus-wortel
Recepten,  Spreads

Hummus met geroosterde wortel – Gezond recept

Deze hummus met wortel maak je met een paar ingrediënten en het smaakt zoveel beter dan de hummus uit de supermarkt! Je wilt niet meer anders.

Gezond broodbeleg kun je makkelijk zelf maken! Deze hummus met geroosterde wortel smaakt fantastisch. De wortel geeft een lekkere structuur en de kruiden maken het af. Beleg dat groente en peulvruchten bevat en fantastisch smaakt, een win-winsituatie!

Wist je dat wortel veel vitamine A bevat? Vitamine A is onder andere goed voor je ogen. Misschien is vroeger wel eens tegen je gezegd dat je je worteltjes moet opeten, omdat je dan goed gaat zien. Daar zit dus wat in! Mooie motivatie om eens deze lekkere hummus te proberen.

Je kunt heel gemakkelijk zelf broodbeleg maken, dat zul je ervaren als je deze hummus met geroosterde wortel maakt. Probeer ook eens deze wortelspread, de textuur daarvan doet me een beetje denken aan filet American. Oh en deze eiersalade met truffel is ook geweldig!

hummus-wortel

Je hebt nodig:

  • 200 g wortel
  • 200 g kikkererwten
  • 1,5 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 el tahin
  • 1 el olie
  • 2 el citroensap
  • Zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de wortel in plakjes en verdeel de gerookte paprikapoeder, komijnpoeder en olie over de plakjes wortel. Breng extra op smaak met zout en peper. Rooster de wortel daarna in een ovenschaal of op de bakplaat in zo’n 30 minuten gaar.

Spoel de kikkererwten uit en laat ze uitlekken. Doe daarna de kikkererwten, wortel, tahin en citroensap in een blender en blend het tot een gladde hummus. Je hier trouwens ook een staafmixer voor gebruiken.

Gezond en makkelijk, dit wil je! Heb jij deze hummus gemaakt? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.