ijsbergsla-recept
Diner,  Lunch,  Recepten

Frisse ijsbergsla met halloumi | gezond recept

Een recept met ijsbergsla in de hoofdrol. Deze frisse salade maak je met een paar ingrediënten en is geliefd bij iedereen. Lees verder voor het recept.

Ijsbergsla heeft de hoofdrol met dit verfrissende recept. De kruidenolie samen met hartige halloumi en frisse sinaasappel smaakt naar meer. Het is net even wat anders, maar toch gemakkelijk om te maken. In plaats van dat ijsbergsla altijd een ‘on the side’ geval is, heeft het nu een mooie rol in een gerecht. Leuk en vooral lekker om eens te proberen.

Meer salade inspiratie? Maak deze couscousssalade met aardbeien of deze met tuinerwten eens.

ijsbergsla-recept

Je hebt nodig:

Bijgerecht voor 4 personen

  • krop ijsbergsla
  • 1 (bloed)sinaasappel
  • 1kleine rode ui
  • 1/4 komkommer
  • 4 el pompoenpitten
  • 225 g halloumi
  • 2 tl gedroogde dille (of handje verse)
  • 2 tl gedroogde munt (of handje verse)
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • Olie, zout en peper

Serveertip: lekker met gebakken aardappelen

Zo maak je het:

Snijd de ijsbergsla in vieren en snijd de harde kern eruit. Snijd daarna in fijne reepjes. De komkommer en sinaasappel snijd je in blokjes, de halloumi in plakjes en snijd de ui in dunne halve ringen.

Verhit wat olie in een koekenpan en bak de halloumi aan beide kanten goudbruin. Rooster de pompoenpitten even in de pan. Doe nu gedroogde dille en munt in een schaaltje en roer de extra vierge olijfolie erdoor en voeg naar smaak wat zout en peper toe.

Doe de ijsbergsla in een saladekom en mix de kruidenolie erdoor. Voeg komkommer, sinaasappel, ui, pompoenpitten en halloumi toe en mix door elkaar.

Ga jij dit recept voor ijsbergsla salade maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.