italiaans-borrelbrood
Recepten,  Snacks

Italiaans borrelbrood – makkelijk recept

Voor ik het wist was dit Italiaans borrelbrood bij mij thuis op. Dit recept is zo geliefd bij iedereen! En het borrelbrood is een stukje verantwoorder doordat er is gekozen voor volkoren stokbrood. Dat maakt geeft ook nog eens een lekkere structuur.

Leg die kaasblokjes maar weg, want dit Italiaans borrelbrood wil je! In het borrelbrood zitten olijven, zongedroogde tomaten en mozzarella verstopt, zo lekker. Zo maak je elk feestje compleet. En kies voor een klein volkoren brood of volkoren stokbrood. Dan is het al een stuk verantwoorder.

Op zoek naar meer borrelhapjes? Maak eens deze bloemkoolbites. Of om in de Italiaanse sferen te blijven kan ik je bruschetta’s ook aanraden.

italiaans-borrelbrood

Je hebt nodig:

  • 1 volkoren stokbrood
  • 2 el olijfolie
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 6 olijven
  • 1 teentje knoflook
  • Bol mozzarella
  • Peper en zout

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd daarna met een broodmes het brood horizontaal in, maar snijd het brood niet helemaal door. Snijd het brood hierna ook het brood verticaal in. Zo ontstaan er vierkantjes.

Snijd vervolgens de zongedroogde tomaten, olijven en knoflook fijn. Meng dit met olijfolie en breng extra op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel tussen de inkepingen van het brood. Scheur hierna de mozzarella en verdeel dit over de inkepingen van het brood.

Bak het brood in zo’n 8 tot 10 minuten af in de oven. Het borrelbrood is klaar als de kaas is gesmolten en het brood mooi goudbruin is. Eet smakelijk!

hilicious

Italiaans borrelbrood, een succes bij elke borrel. Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram! Ik vind het namelijk altijd zo leuk om te zien dat mijn recepten worden gemaakt. Op Instagram deel ik trouwens nog meer leefstijltips en recepten. 

Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.