italiaanse-plaattaart
Diner,  Recepten,  Snacks

Italiaanse plaattaart met courgette, tomaatjes en ricotta

Fantastisch voor bij de borrel, of als bijgerecht. Deze Italiaanse plaattaart is enorm lekker, zeker door de ricotta. Met een paar ingrediënten maak je het.

Deze Italiaanse plaattaart is fantastisch en erg makkelijk om te maken! Ik ontdekte laatst volkoren bladerdeeg in de supermarkt, dat bevat iets meer vezels dan gewone bladerdeeg. Daar moest ik mee testen. Deze plaattaart is lekker voor bij de borrel, maar je maakt er ook makkelijk een maaltijd van.

Als je dit recept lekker vindt dan vind je deze gegrilde groente met burrata ook heerlijk. De zoete aardappel uit de oven met kruidendressing is ook een lekker bijgerecht.

italiaanse-plaattaart

Je hebt nodig:

Borrelhapje voor 4 personen of maaltijd voor 2 personen (doe er dan nog wat vlees/vega + een salade bij)

  • 4 (volkoren) bladerdeeg bladen
  • 2 el pesto
  • 125 g cherry tomaten
  • 1/2 courgette
  • 100 g ricotta
  • 1 el olijfolie
  • Handje basilicum
  • Balsamico dressing
  • Zout en chili vlokken

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de bladerdeeg bladen ontdooien. Snijd een halve courgette in plakjes en snijd de cherry tomaten door de helft. Besprenkel olijfolie over de groente en breng op smaak met wat zout en chili vlokken.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe vervolgens de bladen bladerdeeg naast elkaar in een rechthoek en druk de naden op elkaar. Vouw de randen 1 cm naar binnen. Hierna prik je met een vork allemaal gaatjes in de bodem, maar niet op de randen. Smeer de pesto over de bodem en verdeel de groente erover. Bak de plaattaart zo’n 30 minuten in de oven.

Vervolgens verdeel je ricotta over de plaattaart. Maak af met balsamicodressing en verse basilicum. Eet smakelijk!

hilicious

Heb je deze Italiaanse plaattaart gemaakt? Deel het op Instagram! Ik vind het namelijk altijd zo leuk om te zien dat mijn recepten worden gemaakt. Op Instagram deel ik trouwens nog meer leefstijltips en recepten. 

Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.