kabeljauw-krieltjes-recept
Diner,  Recepten

Kabeljauw met krieltjes en sperziebonen – recept

Tijd voor een makkelijk maar ontzettend lekker recept. Met slechts een paar ingrediënten maak je kabeljauw met krieltjes en sperziebonen. Lekker en gezond.

Ik heb altijd eet-fases. Zo heb ik een periode alleen maar zin in havermout als ontbijt en dan ineens ruil ik de havermout om voor een boterham met hummus. Nu zit ik in de vis-fase. Laatst deelde ik een heerlijk recept voor een voedzame poké bowl en sindsdien maak ik allemaal receptjes met vis. Dit keer maakte ik een AGV’tje. Aardappels, vis en groente. Super makkelijk om te maken en ook nog eens hartstikke voedzaam. Ik twijfelde om dit recept te plaatsen, omdat ik dacht dat dit niet uitgebreid genoeg was. Toch deel ik het, omdat het enorm voedzaam is én ik wil jullie laten zien dat het ook echt niet elke dag zo uitgebreid en fancy moet om gezond te willen eten.

Aardappelen zijn een bron van vezels en vitamine B6. In sperziebonen zit veel vitamine C en vezels. Dit in combinatie met kabeljauw, dat veel eiwitten bevat, maakt dat deze maaltijd enorm voedzaam is. Dit keer deed ik er geen sausje bij, maar ik geef je wel twee alternatieven. Binnen 30 minuten maak je deze kabeljauw met krieltjes.

kabeljauw-krieltjes-recept

Je hebt nodig:

Voor 2 personen

  • 500 g voorgekookte krieltjes
  • 400 g sperziebonen
  • 2 kabeljauwfilets
  • Sap limoen
  • 2 takjes verse dille (2 tl gedroogde dille kan ook)
  • Zout, peper en olie
  • Radijsjes (optioneel, vooral mooi voor de kleur)

Inspiratie sausjes:

  • Meng 1 el mayonaise, 1 el yoghurt en 1 el citroen/limoensap met elkaar. Voeg eventueel nog wat dille toe.
  • Tzatziki is een lichte ‘saus’ en kun je gewoon in de supermarkt kopen. Zelf maken is ook erg lekker!

Zo maak je het:

Breng als eerste de kabeljauwfilets op smaak met zout, peper, gehakte dille en limoensap. Verhit hierna in een koekenpan een scheutje olie en bak daar de krieltjes in. Kook ondertussen de sperziebonen in een andere pan in zo’n 10 minuten. Doe in een andere koekenpan een scheutje olie en bak de kabeljauwfilets aan beide kanten gaar (ongeveer 8 min.).

Snijd de radijsjes in plakjes. Breng de krieltjes hierna op smaak met zout, peper en eventueel nog wat dille. Giet de sperziebonen af. Je kunt nu de goudbruine krieltjes, sperziebonen en kabeljauw opdienen. Eet smakelijk!

kabeljauw-krieltjes-recept

hilicious

Ben jij ook zo dol op vis? Maak dan ook eens deze poké bowl met tonijn. Je kunt je gemaakte recept altijd delen via Instagram, want dat vind ik superleuk om te zien. Natuurlijk kun je me altijd een berichtje sturen met een suggestie, want ik ben altijd benieuwd naar nieuwe recepten of ideeën.