kefir overnight oats
Ontbijt,  Recepten

Kefir overnight oats | gezond & makkelijk ontbijt

Klaar in 5 minuten en ontzettend voedzaam en lekker! Een aanrader deze kefir overnight oats. Met een paar ingrediënten maak je dit makkelijke en gezonde ontbijt.

Ken jij kefir al? Kefir is een gefermenteerde melkdrank en bevat naast eiwit ook probiotica. Probiotica zijn de goede bacteriën die levend aankomen in je darmen. Wanneer je voldoende probiotica binnenkrijgt zou het een positief effect hebben op je gezondheid. Qua smaak kun je het vergelijken met karnemelk, alleen is het dan nog frisser en licht sprankelend. Maak er eens dit makkelijke én gezonde recept mee. De naam overnight oats zegt het eigenlijk al, dit kun je de avond van te voren maken. Dan hoef je het in de ochtend alleen nog uit de koelkast te halen, te serveren met fruit en je hebt een heerlijk ontbijt.

Nog meer snelle ontbijt inspiratie? Maak ook eens deze mango Chia pudding. 

kefir overnight oats

Je hebt nodig:

Voor 1 persoon

  • 150 g kefir*
  • 35 g havermout
  • 1 el lijn- of chiazaad
  • 1 tl honing
  • 1 tl vanille aroma (optioneel)
  • Handvol fruit (bijv. aardbeien of kersen)

*Geen kefir in huis? Of wil je het recept vegan/ lactosevrij maken? Gebruik dan plantaardige melk.

Zo maak je het:

Doe de kefir, havermout, lijnzaad, honing en vanille aroma in een kom en roer door elkaar. Zet minimaal een uur in de koelkast, zodat de havermout kan wellen. Je kunt het ook de avond van te voren maken, tip. Serveer met fruit naar keuze. Eet smakelijk!

Ga jij deze kefir overnight oats maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.