
Kerst dessert: appel-kersen crumble
Op zoek naar een kerst dessert dat makkelijk te maken is en niet al te ongezond is? Probeer dan eens deze appel-kersen crumble. Deze crumble is onder andere gemaakt van fruit, havermout en walnoten. Na al die kerstkransjes, rollades en aardappelkroketjes is het wel fijn om met een licht dessert te eindigen.
Het frisse van het fruit samen met de crunch van de walnoten en het geurige van de crumble maakt dit dessert overheerlijk. Voor dit recept kun je verschillende appels gebruiken maar ik gebruikte 2 Granny Smith’s en 1 Pink Lady appel. Binnen 40 minuten is de appel-kersen crumble klaar. Serveer de crumble als deze nog een beetje warm is en top het af met wat Griekse yoghurt.
Je hebt nodig:
Vulling:
- 3 appels
- 250 g kersen (kan ook uit de diepvries)
- 1 el honing
- 1 zakje vanille suiker
- 2 tl kaneel
- 2 tl vanille aroma
Crumble:
- 200 g havermout
- 100 g volkorenmeel
- 2 el roomboter
- 2 el honing
- Flinke mespunt zout
- 50 g walnoten
Extra:
- Bakvorm (max. 30 cm)
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Begin hierna met de vulling. Ik schil de appels niet omdat ik dit niet nodig vind en tijd bespaart. Vind jij de schil niet lekker? Schil de appels dan. Snijd de appels in blokjes en doe de blokjes in een kom. Vervolgens voeg je de overige ingrediënten voor de vulling toe en roer je het goed door. Stort het fruit hierna in de bakvorm en ga verder met de crumble.
Smelt de roomboter en honing in de magnetron tot het vloeibaar is. Hak vervolgens de walnoten in stukjes en doe alle ingrediënten voor de crumble in een kom. Zodra alle ingrediënten goed gemengd zijn kun je de crumble over de vulling strooien. Druk het geheel nog een beetje aan. Zet de appel-kersen crumble in het midden van de oven en laat het in 25 tot 30 minuten goudbruin worden. Serveer Griekse yoghurt bij de crumble. Eet smakelijk!
Krijg jij geen genoeg van desserts? Probeer dan ook eens deze stoofpeertjes met ijs. Ga jij dit recept maken? Deel het dan op Instagram onder de hashtag #hilicious, ik vind het namelijk erg leuk om te zien dat jullie mijn recepten maken.

