wortels-uit-de-oven
Diner,  Recepten

Kerst recept: Gekleurde wortels uit de oven

Gekleurde wortels met honing en tijm uit de oven maken van elk kerstdiner een kleurrijk spectakel. Met de knoflookyoghurt maak je het helemaal af.

Bij elk klassiek kerstdiner horen worteltjes. Honing en tijm is een gouden combinatie die perfect bij wortels past en de knoflookyoghurt maakt het helemaal af. Wortels uit de oven blijven een heerlijke bite houden, in vergelijking met gekookte wortels. Daarnaast houd ik van makkelijke recepten, zeker rond de kerstdagen. Een spectaculair kerstrecept hoeft namelijk niet moeilijk te zijn en kan makkelijk gezond!

De verschillende kleuren wortels geven een feestelijk randje aan het gerecht, want het oog wil tenslotte ook wat. Dit recept heeft zo’n 5 minuten voorbereidingstijd en daarna zet je de wortels 25 minuten in de oven, zodat je ondertussen wat anders kunt doen. Ideaal voor kerst dus! Deze heerlijke wortels uit de oven kun je natuurlijk op een andere dag dan met kerst eten, want het is enorm lekker én voedzaam.

wortels-uit-de-oven

 Je hebt nodig:

Voor 4 personen

  • 1 kg gekleurde wortels
  • Sap 1 citroen
  • 6 takjes tijm
  • 2 el honing
  • 2 el olijfolie

Knoflookyoghurt

  • 100 ml yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • Peper en zout

wortels-uit-de-oven

Zo maak je het:

Verwarm als eerste de oven voor op 200 graden. Schil hierna de wortels en houd het steeltje eraan, dit geeft een mooie uitstraling. Snijd de wortels in de lengte door en zorg ervoor dat er vier kwarten ontstaan die ongeveer even dik zijn.

Meng vervolgens de honing, olie, tijmblaadjes, peper en zout in een kommetje. Leg hierna de wortels op een met bakpapier beklede bakplaat en giet het mengsel over de wortels. Zorg ervoor dat alle wortels bedekt zijn met het mengsel.

Bak de wortels voor zo’n 25 minuten in het midden van de oven. Maak ondertussen de knoflookyoghurt. Doe de yoghurt in een kom en pers een teentje knoflook uit. Breng het op smaak met zout en peper. Haal de wortels na 25 minuten uit de oven en leg ze in een schaal. Giet als laatste de knoflookyoghurt over de wortels. Eet smakelijk!

hilicious

Bekijk ook eens deze 3 makkelijke en verrukkelijke kerst desserts voor nog meer kerstinspiratie. Stuur vooral een berichtje of foto op Instagram als je dit heerlijke recept hebt gemaakt, dat vind ik namelijk enorm leuk om te lezen!