
Kikkererwtencurry met paksoi – Gezond recept
Deze kikkererwtencurry is een fantastisch budgetrecept. Extra letten op je budget? Ga dan eens naar de toko. Je kunt eventueel ook een kant-en-klare currypasta gebruiken, maar ik beloof je dat zelf maken veel lekkerder is.
Er gaat niets boven zelfgemaakte curry. En het is helemaal niet moeilijk om zelf te maken! Deze kikkererwtencurry is super smaakvol en ook nog eens budgetproof. Extra letten op je budget? Ga dan eens naar de toko. Daar kun je voor veel goedkoper citroengras kopen bijvoorbeeld. Citroengras heb je daar o.a. ook in de vriezer, dat is goedkoper en altijd handig om te hebben.
Je kunt deze kikkererwtencurry eventueel met een kant-en-klare currypasta maken, maar ik beloof je dat zelf maken veel lekkerder is. De gegrilde paksoi maakt het gerecht helemaal af.
Nog meer curry inspiratie? Deze met zoete aardappel en linzen is ook heerlijk.
Je hebt nodig:
Recept voor 4 personen
Currypasta
- 1 citroengras
- 1 rode peper
- 2 cm gember
- 2 teentjes knoflook
- 1 afgestreken el kerriepoeder
- Halve rode ui
- 1 tl trassie
- Sap 1 limoen
- 1 tl suiker
Overig
- 2 paksoi
- 400 ml kokosmelk
- 2 blikken kikkererwten (800 g)
- Zout en olie
- Rijst, paratha of naanbrood voor erbij
Tip: Lekker om een limoenblad mee te koken. Dat geeft een heerlijk frisse smaak. Je kunt dit kopen bij de toko.
Zo maak je het:
Currypasta: Snijd het witte gedeelte van het citroengras in kleine stukjes. Als je niet van pittig houdt snijd je de zaadlijsten van de rode peper eruit. Snijd de rode peper, knoflook en rode ui in stukjes. Maak alle ingrediënten voor de currypasta fijn met een vijzel of keukenmachine. Het mengt nog makkelijker als je er een beetje kokosmelk bij doet. Wanneer het een mooi geheel is geworden, is de currypasta klaar.
Bak nu de currypasta 2 minuten in een koekenpan en doe de afgespoelde kikkererwten en kokosmelk erbij. Tip: kook een limoenblad mee. Proef of je het zo op smaak vindt en voeg anders nog een snufje zout toe. Laat zacht doorkoken, totdat curry wat is ingedikt. Snijd ondertussen de paksoi in stukken en besprenkel met wat olie. Grill de paksoi in een grillpan en breng op smaak met zout. Serveer de kikkererwtencurry met gegrilde paksoi en naanbrood, paratha of rijst.
Gezond en makkelijk, dit wil je! Heb jij deze kikkererwtencurry gemaakt? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.

