kip-cashew
Diner,  Recepten

Kip cashew met broccoli & rijst – gezond recept

Een makkelijke, maar gezonde maaltijd met veel smaak. Met een paar ingrediënten maak je deze kip cashew met broccoli en rijst.

Makkelijk, voedzaam en snel. Deze kip cashew maak je in een handomdraai. Gember, knoflook, ui en ketjap maken het smaakvol. De komijnpoeder en chilipeper geven het gerecht net dat extra’s. Voor de sporters onder ons die vaak rijst met kip en broccoli eten is dit een welkome variatie.

Op zoek naar meer makkelijke gerechten? Dan raad ik je shakshuka ook aan. En deze orzo met geroosterde paprikasaus smaakt naar meer.

kip-cashew

Je hebt nodig:

Voor 2 personen

  • 200 g kipdijfilet
  • 3 el ketjap
  • 1 el sojasaus
  • 2 cm gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 chilipeper of chilipoeder naar smaak
  • Handje cashewnoten
  • Sesamolie om zonnebloemolie
  • Halve limoen (optioneel)

Voor erbij:

  • 450 g broccoli
  • 150 g zilvervliesrijst

Zo maak je het:

Snijd de ui, knoflook, gember en chilipeper fijn. Snijd de kipdijfilet in reepjes. Verhit daarna wat olie in een koekenpan en doe daar de ui, knoflook, gember en chilipeper bij. Bak op laag vuur totdat de ui zacht wordt. Bak daarna de kipdijfilet reepjes en komijnpoeder mee op hoog vuur. Zodra de kip rondom bruin begint te worden doe je de ketjap, sojasaus en cashewnoten erbij. Zet de pan op laag vuur. Kook nu de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking en kook de broccoli in 5 minuten beetgaar. Pers nu eventueel nog wat limoensap over de kip cashew. Eet smakelijk!

Gezond en makkelijk, dit wil je! Heb jij dit recept voor kip cashew met broccoli en rijst gemaakt? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.