gezond-comfort-food
Diner,  Recepten

Kip Parmezaan burger | makkelijk en gezond recept

Deze kip Parmezaan burger smaakt naar meer. Met een paar ingrediënten maak je dit recept. Ultiem comfort food én voedzaam.

Veel beter wordt het niet: kip in een krokant jasje en daarbovenop pesto en Parmezaanse kaas. Deze kip Parmezaan burger is ultiem comfort food. Het mooie is dat comfort food niet ongezond hoeft te zijn. Dit is ultiem genieten en ook nog eens gezond.

Naast deze kip Parmezaan burger nog meer burger inspiratie? Maak ook eens deze halloumi burger of deze champignon burger. Deze tonijn burger is ook het proberen waard.

kip-parmezaan-burger

Je hebt nodig:

Voor 4 personen

  • 2 kipfilets
  • 1 ei
  • 30 g paneermeel of panko
  • 2 el meel
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 4 el pesto
  • Zout, peper en olie

De rest:

  • 4 volkoren broodjes
  • Sla naar keuze
  • 2 paprika’s
  • 1 rode ui

Serveertip: Lekker met gebakken aardappeltjes.

Zo maak je de kip Parmezaan burger:

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Snijd de kipfilets horizontaal doormidden, zodat je 4 dunne plakken kipfilets krijgt. Maak nu 3 kommen klaar. In kom 1 doe je meel, knoflookpoeder en wat zout en peper en roer door. In kom 2 doe je paneermeel. En in kom 3 doe je een ei en kluts je het door.

Haal daarna de kipfilets door de eerste kom met meel en klop eventueel te veel meel af. Haal de kipfilets daarna door het eimengsel en hierna door het paneermeel. Druk het paneermeel goed aan, zodat de kipfilet goed bedekt is.

Verhit nu wat olie in een koekenpan en bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin. Leg de gebakken kipfilets op een bakplaat en besmeer de bovenkant met pesto en verdeel de Parmezaanse kaas erover. Bak nog 5 minuten in de oven.

Snijd de paprika in reepjes en grill in een grillpan. Snijd de ui in dunne ringen. Bouw nu de burger op. Verdeel sla, paprika en ui over de broodjes en eindig met de gebakken kipfilet. Eet smakelijk!

Ga jij deze kip Parmezaan burger maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.