
Kip stoofpotje met seizoensgroenten – gezond recept
Dit kip stoofpotje met seizoensgroenten is wat je wilt op een herfstachtige dag. Vol smaak, maar met weinig ingrediënten.
De kerstlichtjes schitteren weer en de temperatuur daalt. Een verwarmend kip stoofpotje is dan wat je wilt! Geen ingewikkelde ingrediënten, maar vol smaak. Met lekkere groenten uit het seizoen en als smaakmaker garam masala specerijen. De hele keuken vult zich met de geur van de specerijen.
Op zoek naar nog meer lekkere, maar makkelijke recepten? Probeer dan eens deze shakshuka met zoete aardappel en bonen. Of deze quasadilla’s met kip. En deze pasta bolognese is fantastisch!
Lees verder hoe je dit kip stoofpotje maakt. Tip: Je kunt ook een grote hoeveelheid maken en in porties invriezen. Dan heb je altijd een fantastische maaltijd in je vriezer.
Je hebt nodig:
Voor 4 personen
- 400 g kipdijfilet
- 400 g pastinaak
- 3 winterpenen
- 3 uien
- 1 bouillonblokje
- 1,5 el garam masala specerijen
- 70 g tomatenpuree
- Handje rozijnen
- 125 ml crème fraîche
- Olie om in te bakken
Voor erbij: zilvervliesrijst of aardappelen
Zo maak je het:
Schil de pastinaak en winterpeen. Snijd de pastinaak, winterpeen en ui in stukken. Snijd de kipdijfilet in blokjes. Verhit wat olie in een braadpan en bak de kip rondom bruin. Doe de uien erbij en zet het vuur laag. Zodra de uien zacht worden doe je de garam masala specerijen erbij en bak je het 2 minuten mee. Doe daarna de tomatenpuree erbij en bak kort mee. Vervolgens doe je de pastinaak, winterpeen, rozijnen, het bouillonblokje en 750 ml heet water erbij. Roer door en laat het stoofpotje zo’n 1,5 uur staan, totdat de kip uit elkaar begint te vallen. Roer af en toe door. Zodra de groenten zacht zijn en de kip uit elkaar begint te vallen doe je het vuur uit en roer je crème fraîche door het stoofpotje. Serveer met rijst of aardappelen. Eet smakelijk!
Heb je dit kip stoofpotje gemaakt? Deel het op Instagram! Ik vind het namelijk altijd zo leuk om te zien dat mijn recepten worden gemaakt. Op Instagram deel ik trouwens nog meer leefstijltips en recepten.
Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.

