Kip tikka masala met bloemkoolrijst
Diner,  Recepten

Kip tikka masala met bloemkoolrijst

Na al dat Griekse eten van de afgelopen tijd is het weer tijd om een andere keuken te ontdekken. De Indiase keuken staat bekend om de verschillende geurige curry’s en laat ik daar nou net gek op zijn. Je kunt kant-en-klare currypasta’s in de winkel kopen,maar het zelf maken is net zo makkelijk en veel lekkerder. Vandaag deel ik het recept voor kip tikka masala met bloemkoolrijst met jullie. In no time zet je een gezond maar vooral lekker gerecht op tafel.

Kip tikka masala is een gerecht wat bestaat uit gekruide kipstukjes (suprise) in een saus van diverse specerijen. Ik haal de specerijen meestal van de markt omdat dit naast dat het voordelig is ook nog eens kwalitatief goed is. Garam masala specerijen van Jonnie Boer zijn ook zeker een aanrader. Officieel hoort er geen paprika in kip tikka masala, maar om het gerecht gezonder te maken heb ik die wel toegevoegd. In plaats van gewone rijst heb ik voor bloemkoolrijst gekozen. Op deze manier krijg je gemakkelijker je groenteportie binnen.

Kip tikka masala met bloemkoolrijst

Kip tikka masala met bloemkoolrijst

Je hebt nodig (voor 4 personen):

Gemarineerde kip:

  • 4 kipdijfilets
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 el citroensap
  • 1 tl chilipoeder
  • 3 tl garam masala
  • 2 tl milde paprika poeder
  • 1 el zonnebloemolie
  • Zout

Tikka masala:

  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 paprika’s
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 1 cm gember, fijn gesneden
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • Zout en peper
  • 400 g bloemkoolrijst

Kip tikka masala met bloemkoolrijst

Zo maak je het:

Begin bij het marineren van de kip. Hoe langer de marinade in de kip kan trekken, des te intenser de smaak zal zijn. Doe de Griekse yoghurt, citroensap, zonnebloemolie en specerijen in een schaal en vermeng de ingrediënten. Voeg naar smaak zout toe. Snijd de kipdijfilets vervolgens in blokjes en leg de blokjes in de marinade. Terwijl de marinade aan het intrekken is ga je verder met de rest van het gerecht.

Fruit vervolgens ui, knoflook en gember in de wokpan. Zodra het glazig is kun je de korianderpoeder en komijnpoeder toevoegen en kort verhitten. De gemarineerde kip kan in de pan. Terwijl de kip gaar wordt in de pan kun je de paprika’s in blokjes snijden. Bak de paprika’s kort mee en voeg vervolgens de tomatenblokjes toe. Zet het vuur zachter en laat het gerecht even stoven.

Verhit wat zonnebloemolie in een andere pan en roerbak de bloemkoolrijst kort. Roer als laatste 3 eetlepels Griekse yoghurt door de curry en de kip tikka masala met bloemkoolrijst is klaar. Eet smakelijk!

Kip tikka masala met bloemkoolrijst

 

Wat is jouw favoriete Indiase gerecht? En ga je binnenkort deze kip tikka masala met bloemkoolrijst maken? Laat het me vooral weten, dat vind ik hartstikke leuk! Je kunt het gerecht op Instagram delen onder de hashtag #hilicious