kleurrijk-bijgerecht
Diner,  Recepten

Kleurrijk bijgerecht: pompoensalade met biet

Kleurrijk bijgerecht: pompoensalade met biet, granaatappel en feta. Makkelijk om te maken, feestelijk en ontzettend lekker.

Veel kleurrijker wordt het niet. Deze feestelijke pompoensalade is een fantastisch bijgerecht voor bij de feestdagen, of gewoon nu al. Zowel warm als koud is de salade lekker. Voor als je chioggia biet nog niet kent: Dat zijn rood wit gekleurde bietjes en die kun je bij de groentezaak kopen en vaak rond de feestdagen ook wel in de supermarkt.

Meer kerst inspiratie? Deze knapperige, zilte aardappelen zijn heerlijk. Kijk ook eens tussen deze 3 voor- en bijgerechten. 

kleurrijk-bijgerecht

Je hebt nodig:

Bijgerecht voor 3 tot 4 personen

  • 1 kleine oranje pompoen
  • 50 g rucola
  • 1 chioggia biet
  • 50 g granaatappelpitjes
  • 75 g feta
  • 40 g hazelnoten
  • 1 takje tijm of 0,5 tl gedroogde
  • 0,5 tl gerookt paprikapoeder
  • Snufje chilivlokken
  • 1 el honing
  • Olie, zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd daarna de pompoen door de helft en schep de pitten eruit. Daarna snijd je de pompoen in partjes. Snijd de verse tijm fijn. Verdeel olie, honing, tijm, gerookt paprikapoeder, chilivlokken, zout en peper over de pompoen en hussel door elkaar. Verdeel de partjes pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 25 tot 30 minuten in de oven. Keer halverwege de partjes pompoen om.

Snijd ondertussen de chioggia biet door de helft en daarna in flinterdunne halve maantjes. Hak de hazelnoten fijn. Leg rucola in een schaal en doe de geroosterde pompoen, bieten, hazelnoten, verbrokkelde feta en granaatappelpitjes erbij. Eet smakelijk!

Een kleurrijk bijgerecht, ga jij deze maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.