
Knapperige linzensalade met sinaasappel
Deze frisse en kruidige linzensalade met knapperige linzen is lekker voor bij de lunch. Trouwens ook lekker als bijgerecht! Met een paar ingrediënten maak je het.
Wist je dat linzen naast vezels en plantaardige eiwitten ook veel ijzer bevat? Deze knapperige linzensalade is voedzaam en makkelijk te maken. Sinaasappel maakt het lekker fris en verrassend. Met een paar ingrediënten maak je dit makkelijke recept.
Krijg je geen genoeg van snelle, maar voedzame inspiratie? Maak dan ook eens deze wrappizza. Deze noodles met kip en broccoli maak je trouwens ook heel gemakkelijk en het smaakt fantastisch.
Je hebt nodig:
Voor 1 tot 2 personen
- 200 g linzen
- 1 sinaasappel
- 100 g spinazie
- 2 el yoghurt
- 2 el olijfolie
- 1 kleine rode ui
- 1 teentje knoflook
- 2 takjes munt
- 1 tl ras el hanout
- Zout en peper
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel daarna de linzen om en dep ze droog. Verdeel een eetlepel olijfolie en theelepel ras el hanout specerijen over de linzen. Breng extra op smaak met zout en peper. Bak de linzen daarna zo’n 20 minuten op een bakplaat in de voorverwarmde oven.*
Snijd ondertussen de sinaasappel in partjes en de ui in dunne reepjes. Snijd een teentje knoflook en de takjes munt fijn. Doe de knoflook en munt in een kom samen met de yoghurt en een eetlepel olijfolie. Breng extra op smaak met zout en peper.
Zodra de linzen knapperig zijn kun je de salade opbouwen. Doe de spinazie, linzen, sinaasappel en ui in een kom en maak af met de munt yoghurt. Eet smakelijk!
*Tip: Elke oven is verschillend. Check na 20 minuten even of de linzen knapperig zijn en roer ze eventueel nog even om en bak ze wat langer.
Ga jij deze knapperige linzensalade maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.

