knolselderij shoarma
Diner,  Recepten

Knolselderij shoarma | makkelijk en gezond recept

Dit recept voor knolselderij shoarma moet je proberen! Heel makkelijk om te maken én gezond. Erg lekker op een pita met tzatziki en sla.

Knolselderij ken je vast van erwtensoep en misschien van een puree, maar verder wordt er weinig met de groente gedaan. Zonde, want uit de oven smaakt deze groente heerlijk. Maak er eens deze knolselderij ‘shoarma’ van. Extra lekker op een volkoren pita met tzatziki en sla. Simpel, maar ontzettend lekker.

Als je dit lekker vindt, dan word je vast ook blij van deze Griekse kipgehaktballetjes met tzatziki op een pita.

knolselderij shoarma

Je hebt nodig:

Voor 2 personen

  • 1 knolselderij
  • 1 el shoarmakruiden
  • Olie

Voor erbij:

  • 4 of 5 volkoren pita
  • 100 g ijsbergsla
  • 5 el tzatziki
  • 150 g kip of vegetarische shoarma

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd met een scherp en groot mes de schil van de knolselderij en snijd daarna in dunne reepjes. Doe de reepjes in een kom en verdeel wat olie erover. Doe de shoarmakruiden erbij en zorg dat alle reepjes goed bedekt zijn. Strooi uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 45 tot 55 minuten in de oven. Haal na 30 minuten de bakplaat uit de oven en schep de knolselderij reepjes om en zet weer terug in de oven.

Ondertussen kun je kip snijden en in de pan goudbruin bakken met eventueel nog een beetje shoarmakruiden. Of bak vegetarische shoarma op. Bak de pita’s af, zoals staat aangegeven op de verpakking.

Haal de knolselderij reepjes uit de oven. Nu kun je de pita’s beleggen met knolselderij, ijsbergsla, tzatziki en kip of vegetarische shoarma. Eet smakelijk!

Ga jij deze knolselderij shoarma maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.