snacken-tips
Ontbijt,  Recepten

Kokosyoghurt met gegrilde appeltjes en granola

De scholen zijn weer begonnen en het normale leven gaat langzaam maar zeker weer van start. Om niet te vervallen in een standaard ontbijt als een boterham met pindakaas heb ik dit heerlijke recept voor je. Met een traktatie als deze wordt opstaan een stuk makkelijker en begint je dag gelijk goed. De gegrilde appeltjes samen met kaneel geven een verrukkelijke geur en dat samen met het romige van de kokosyoghurt en het knapperige van de granola maakt dit een geweldig ontbijt. Ik heb gekozen voor kokosyoghurt omdat dit lekker luchtig en romig is. Heb je dit niet in huis? Dan kun je ook Griekse yoghurt gebruiken. Dit gezonde en vooral makkelijke recept voor kokosyoghurt met gegrilde appeltjes en granola heb je binnen tien minuten op tafel.

kokosyoghurt met gegrilde appeltjes en granola

Je hebt nodig (voor 1 persoon):

  • Een kom kokosyoghurt
  • 1 appel
  • 1 tl kaneel
  • 2 el granola
  • Een paar amandelen (optioneel)
  • Honing (optioneel)

kokosyoghurt met gegrilde appeltjes en granola

 

Zo maak je het:

Dit recept is erg makkelijk omdat het enige gedeelte wat tijd kost het grillen van de appel is. Je begint bij het wassen van de appel. Snij de appel vervolgens in gelijke partjes. Verhit de grilpan en zorg ervoor dat de pan niet te heet is zodat de appelpartjes niet verbranden. Leg de appelpartjes in de pan en draai de partjes af en toe om. Het is klaar als de appel een zachte structuur krijgt maar nog wel stevig aanvoelt.

Strooi de kaneel over de appelpartjes en bak dit nog kort mee. Zet de pan van het vuur. Als laatste doe je de granola, amandelen en appelpartjes bij de kokosyoghurt in de kom. Hou je van zoetigheid? Voeg dan nog een scheutje honing toe. De kokosyoghurt met gegrilde appeltjes en granola is klaar. Eet smakelijk!

kokosyoghurt met gegrilde appeltjes en granola

 

Wat is jouw favoriete ontbijtje? Laat het me vooral weten want misschien deel ik die de volgende keer wel op mijn blog. Wil je dit ontbijt graag maken of heb je dit al gemaakt? Deel het via Instagram onder de hashtag #hilicious of stuur mij een berichtje, dat vind ik namelijk superleuk om te lezen.