
Koolhydraatarme nasi – Makkelijk en voedzaam recept
Met broccoli rijst maak je gemakkelijk deze koolhydraatarme nasi. Deze maaltijd maak je binnen 20 minuten én je krijgt de aanbevolen hoeveelheid groente binnen.
Slechts een kwart van de Nederlanders eet genoeg groente. Als je goed zoekt, kun je misschien een handje groente vinden in de klassieke nasi, daarom ben ik enorm fan van broccoli rijst. Je krijgt namelijk zonder te veel moeite te doen, meer groente binnen. Een ander voordeel van broccoli rijst is dat je het maar 2 minuten hoeft te wokken, waardoor dit gerecht binnen no time klaar is. Wil je meer weten over hoe je meer groente kunt eten? Lees dan dit artikel.
Zelf volg ik geen koolhydraatarm dieet, maar het kan geen kwaad om af en toe een koolhydraatarme maaltijd te eten. Zeker als je je bedenkt dat het Nederlandse dieet redelijk veel koolhydraten bevat: Havermout als ontbijt, boterhammen bij de lunch en pasta als avondeten. Deze koolhydraatarme nasi is daarom een aanrader.
Met een paar ingrediënten maak je deze smaakvolle, koolhydraatarme nasi. Ik gebruikte kipgehakt, maar je kunt natuurlijk ook voor vega- of rundergehakt gaan. Om de nasi op smaak te brengen, gebruikte ik knoflook, gember, ketjap en kurkuma. Kurkuma, ook wel geelwortel, geeft het eten een gele kleur en kruidige smaak. Kurkuma zit bijvoorbeeld ook in kerriepoeder. Ik heb het standaard in huis, omdat het je eten een warmere smaak en kleur geeft. Omdat je met slechts een paar ingrediënten dit heerlijk gerecht maakt, is het hartstikke budgetproof. Daar wordt ik als studente erg blij van.
Je hebt nodig:
Voor 2 personen
- 400 g broccoli rijst
- 125 g nasi en bami groente
- 200 g runder/kip/vega gehakt
- 3 el ketjap manis
- 1 el kurkuma
- 1 cm gember
- 2 teentjes knoflook
- 2 eieren
Ook lekker:
- Voeg nog wat sambal naar smaak toe.
- Een beetje kerriepoeder is hier ook heel erg lekker bij!
Zo maak je het:
Hak als eerste de knoflook en gember zeer fijn. Snijd vervolgens de rode peper uit het nasi- en bamipakket fijn en haal de zaadjes eruit als je niet van pittig eten houdt.
Zet vervolgens een wokpan op het vuur en voeg het gehakt met de knoflook, gember en peper toe. Rul het gehakt op hoog vuur, totdat het bruin is. Voeg hierna de nasi groente, ketjap en kurkuma toe. Bak dit voor zo’n 2 minuten op middelhoog vuur mee en voeg hierna de broccoli rijst toe.
Zet het vuur lager en verhit ondertussen wat olie in een koekenpan. Bak de eieren in de koekenpan en roer de nasi goed door. Je kunt aan tafel zodra de eieren naar wens zijn gebakken.
Je kunt koriander en/of gefrituurde uitjes over het gerecht strooien om het af te maken. Eet smakelijk!
Met wie ga jij deze koolhydraatarme nasi maken? Deel het met diegene! Laat me het eindresultaat even zien via Instagram, dat vind ik namelijk altijd erg leuk om te zien.

