
Koriaanse pannenkoekjes met dipsaus
Een hartige lunch met deze heerlijke Koreaanse pannenkoekjes met dipsaus. Extra pluspunt is dat je ook nog groente binnenkrijgt.
Koreaanse pannenkoekjes zijn knapperige groente in een beslag. Dat is extra lekker met een dipsaus! Heerlijk als hartige én gezonde lunch. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om het recept te maken. Je kunt dit recept heel makkelijk vegan maken door plantaardige melk te kiezen en honing te vervangen door agave siroop.
Op zoek naar nog meer lunch inspiratie? Probeer dan eens deze baked oats. Of deze pita broodjes met ei en avocado. En wat dacht je van deze carrot cake havermout?
Je hebt nodig:
Voor 1 portie (5 pannenkoekjes)
- 75 g wortels julienne gesneden
- 3 lente uitjes
- 80 g volkorenmeel
- 180 ml melk (plantaardig kan ook)
- Snuf zout
- Handje peterselie
- Olie om in de bakken
Dipsaus:
- 1 el sojasaus
- 0,5 el honing
- 1 el rijst- of appelazijn
- 1 tl sambal (optioneel)
Zo maak je het:
Snijd de lente uitjes in stukken en hak de peterselie fijn. Meng daarna in een kom langzaam de melk door het meel. Meng net zo lang tot er geen klontjes meer zijn. Voeg ook een snuf zout toe. Roer de wortel, lente ui en peterselie door het beslag.
Verhit daarna een beetje olie in een koekenpan en zodra de pan heet is schep je wat van het beslag in een pan. Met dit beslag kun je zo’n 5 pannenkoekjes maken. Bak de pannenkoekjes goudbruin in 3 tot 4 minuten aan beide kanten.
Maak nu de dipsaus door de sojasaus, honing, azijn en eventueel sambal door elkaar te maken. Eet smakelijk!
Gezond en makkelijk, dit wil je! Heb jij dit recept voor Koreaanse pannenkoekjes gemaakt? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik super leuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.

