krokante-aardappeltjes-uit-de-oven
Diner,  Recepten

Krokante aardappeltjes uit de oven met avocadodip

Lees verder als je wilt ontdekken hoe je deze krokante aardappeltjes uit de oven maakt. Dit in combinatie met de avocadodip is hemels!

Er is niets lekkerder dan écht krokante aardappeltjes uit de oven. Krokant van buiten en zacht van binnen, dan zijn ze perfect. Wanneer ik aardappels in de pan bak, worden ze net niet krokant genoeg. Daarom is de truc om ze in de oven te bereiden! Het enige wat je nodig hebt is een portie geduld. Het is namelijk super makkelijk om te maken.

Je hebt eigenlijk maar weinig nodig om de aardappeltjes op smaak te brengen. Het sap van een citroen, knoflook, oregano en zout maakt het gerecht al fantastisch. De keuken vult zich met een heerlijke geur als je de krokante aardappeltjes uit de oven haalt. En natuurlijk hoort er een heerlijke dip bij! Deze avocadodip maak je in een handomdraai en het gaat perfect samen met de aardappeltjes. Voedzaam en lekker!

Wat past nog beter bij dit recept dan een burger?! Ga voor de tonijnburger, runderburger of falafelburger.

krokante-aardappeltjes-uit-de-oven

Je hebt nodig:

Voor 2 porties

  • 400 g (voorgekookte) aardappelpartjes
  • Sap van 3/4 citroen
  • 1 tl oregano
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • Zout naar smaak

Avocadodip

  • 1 avocado
  • 125 ml sour cream *
  • Sap van 1/4 citroen
  • Zout en peper naar smaak

*Vegan? Vervang de sour cream dan door haver fraîche of soja yoghurt.

Zo maak je het:

Verwarm als eerste de oven voor op 200 graden. Snijd de knoflook fijn. Meng vervolgens de aardappelpartjes, sap van 3/4 citroen, oregano, olijfolie en fijngehakte knoflook door elkaar. Voeg naar smaak zout toe.

Verdeel hierna de aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat de aardappels zo veel mogelijk uit elkaar liggen. Doe ze hierna voor 40 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven*. Keer de aardappeltjes na 20 minuten om.

Maak ondertussen de avocadodip. Prak het vruchtvlees van de avocado fijn en meng het met de overige ingrediënten. Breng het op smaak met zout en peper.

Check of de aardappeltjes krokant zijn en haal ze uit de oven. Eet smakelijk!

*Tip: Terwijl de aardappeltjes in oven zitten, heb je de tijd om groente, vlees(vervanger) enz. te bereiden.

hilicious

Deel dit recept vooral met iemand die ook gek is op krokante aardappeltjes. Als je het recept hebt gemaakt, kun je me altijd een foto of berichtje sturen op Instagram. Dat vind ik namelijk altijd superleuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *