krokante-krieltjes
Diner,  Recepten

Krokante krieltjes met rozemarijn – makkelijk recept

Het geheim voor perfect krokante krieltjes. Dit makkelijke recept wil je, want je krijgt krokante krieltjes die zacht van de binnenkant zijn. Lees verder hoe je het maakt.

Met een geheim ingrediënt krijg je perfect krokante krieltjes. In plaats van olie gebruik ik namelijk mayonaise. Je hebt maar een beetje nodig voor een goed resultaat. Het vocht uit de mayonaise verdampt in de oven of airfryer, waardoor er een laagje eiwit en olie overblijft. Dat gaat om de krieltjes zitten, waardoor ze krokant van buiten en zacht van binnen worden.

Als je dit recept lekker vindt dan vind je de gezonde kapsalon met kip waarschijnlijk ook fantastisch. Deze wrap pizza vind je vast ook geweldig! En deze bloemkoolbites die komen in de buurt van vegan kipnuggets, aanrader.

krokante-krieltjes

Je hebt nodig:

Als bijgerecht voor 2 personen

  • 450 g voorgekookte krieltjes
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl rozemarijn
  • Zout en peper

Serveertip: met een schijfje citroen

Zo maak je het:

Verdeel een eetlepel mayonaise en een theelepel rozemarijn over de krieltjes. Breng extra op smaak met zout en peper.

Voor de airfryer: Bak de krieltjes zo’n 20 minuten op 180 graden. Hussel na 10 minuten de krieltjes even door elkaar.

Voor de oven: Bak de krieltjes zo’n 25 minuten in de voorverwarmde oven van 180 graden. Hussel na 10 minuten de krieltjes door elkaar. Controleer of de krieltjes goed krokant zijn en bak ze eventueel nog iets langer. Elke oven is namelijk anders.

Serveer met een schijfje citroen. Eet smakelijk!

Ga jij deze krokante krieltjes maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.