krokante-spruitjes
Diner,  Recepten

Krokante spruitjes met Parmezaanse kaas

Krokante spruitjes met een jasje van Parmezaanse kaas, afgemaakt met balsamicodressing, basilicum en pistache. Beter wordt het niet.

Zelfs de mensen die geen spruitjes lusten gaan hier van overstag. Zoet en zout zijn de tegenhangers van bitter, waardoor spruitjes met balsamicodressing en Parmezaanse kaas een geweldige combinatie zijn. De spruitjes hebben een krokant jasje van kaas en dat smaakt naar meer.

Spruitjes zijn echte krachtpatsers. Het zijn eigenlijk mini kooltjes en ze zijn familie van o.a. de broccoli. Maar deze mini kooltjes bevatten ontzettend veel goede voedingsstoffen. Ze zijn rijk aan vitamine C, K, A, B9 én bevatten allerlei mineralen. Gezond én lekker dus.

Naast krokante spruitjes moet je ook eens deze spruitjes met granaatappelpitjes proberen. Daar ga je ook blij van worden.

krokante-spruitjes

Je hebt nodig:

Bijgerecht voor 2 personen

  • 500 g spruitjes
  • 2 el Parmezaanse kaas (poeder)*
  • 1 el paneermeel
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  • Balsamicodressing
  • Handje basilicum (optioneel)
  • 25 g pistache- of hazelnoten (optioneel)

*Je kunt ook het goedkopere broertje Grano Padano gebruiken.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de spruitjes en snijd lelijke plekjes weg. Snijd 3 spruitjes fijn en bewaar voor later. Snijd hierna grote spruitjes door de helft.

Doe de groente, behalve de fijngesneden spruitjes, vervolgens in een kom en besprenkel met olijfolie. Meng het paneermeel en de kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper. Zorg dat de spruitjes allemaal goed bedekt zijn. Rooster de groente op een bakplaat 20 minuten in de oven. Roer na 15 minuten nog even om.

Garneer de geroosterde spruitjes met fijngesneden spruitjes, basilicum, pistachenoten en een kneepje balsamicodressing.

Eet smakelijk!

Ga jij deze krokante spruitjes maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.