gevulde-aubergine
Diner,  Recepten

Kruidig gevulde aubergine met kikkererwten

Zo heb je nog niet gevulde aubergine gegeten. Kruidig, romig, fris en ontzettend lekker. Met een paar ingrediënten maak het recept.

Dit moet je proberen! Kruidig gevulde aubergine met kikkererwten en frisse yoghurt dressing. Het is net zo lekker als dat het klinkt. Met specerijen die veel worden gebruikt in de Iraanse keuken maak je dit gerecht heerlijk. De kruidige vulling met de frisse dressing gaan perfect samen.

Als je dit recept lekker vindt, dan moet je deze aubergine curry ook eens proberen! Of wat dacht je van deze pasta met aubergine?

gevulde-aubergine

Je hebt nodig:

Voor 1 persoon of 2 personen als je het serveert met rijst

  • 1 aubergine
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Chili vlokken naar smaak
  • 2 tl kurkuma
  • 1 tl korianderpoeder
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 blik kikkererwten (400 g)
  • Olie, zout en peper

Yoghurt dressing

  • 3 el yoghurt
  • 0,5 tl dille of 1 takje verse dille
  • 0,5 tl munt of 1 takje verse munt

Heerlijk voor erbij: granaatappelpitjes (kan ook uit diepvries)

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd daarna de ui en knoflook fijn. Halveer de aubergine en schep het vruchtvlees eruit met een lepel. Maar zorg dat schil heel blijft, zodat je de aubergine goed kunt vullen zonder dat de vulling eruit valt. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.

Verhit hierna wat olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook zacht. Zodra de uien zacht zijn doe je de chili vlokken naar smaak, kurkuma en korianderpoeder erbij. Bak een minuut mee en doe hierna de tomatenpuree erbij. Bak 2 minuten mee en voeg vervolgens de kikkererwten en aubergine toe. Breng op smaak met zout en peper. Wanneer de aubergine zacht is kun je de vulling verdelen over de uitgeholde aubergines. Bak 15 tot 20 minuten in de oven.

Maak ondertussen de yoghurt dressing door alle ingrediënten hiervoor door elkaar te mengen.

Ga jij deze gevulde aubergine maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.