kwarkbollen-banaan-chocolade
Lunch,  Ontbijt,  Recepten,  Snacks

Kwarkbollen met banaan en chocolade – gezond en makkelijk

Ik hou van kwarkbollen, daarom deel ik deze variatie met banaan en chocolade met je! Super makkelijk om te maken en je kunt het bewaren in de vriezer.

Kwarkbollen zijn geweldig, want je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en je kunt eindeloos variëren. Ik heb al eens een basisrecept met variaties gedeeld, maar het was weer eens tijd voor een nieuwe variant. De combinatie banaan en chocolade is geweldig, dus dit moesten wel lekkere kwarkbollen worden. Dit bleek ook!

Het is enorm handig dat je deze kwarkbollen kunt invriezen. Zo blijven ze wel een maand lang houdbaar en hoef je geen kwarkbollen weg te gooien. Ik deel graag dit recept met je, maar voel je vrij om te variëren. Voeg bijvoorbeeld eens noten en zaden toe.

kwarkbollen-banaan-chocolade

Je hebt nodig:

Voor 9 kwarkbollen

  • 250 g magere kwark
  • 250 g havermeel (dit maak ik zelf door havermout tot meel te vermalen in de blender)
  • 2 eieren
  • 2 el cacao
  • 1 tl kaneel
  • 2 (rijpe) bananen
  • 2 tl vanille aroma
  • Zoetstof naar smaak

kwarkbollen-banaan-chocolade

Zo maak je het:

Verwarm als eerste de oven voor op 180 graden. Mix hierna de kwark, 1 banaan en de eieren met een staafmixer of blender tot een glad geheel. Meng dit vervolgens met havermeel, cacao, kaneel en vanille aroma.

De kwarkbollen zijn vrij neutraal, als je van wat zoeter houdt, voeg dan zoetstof naar smaak toe. Meng alles goed door elkaar. Snijd hierna een banaan in stukjes en meng het door het beslag.

Vet een muffinvorm in en verdeel het beslag over 9 vormpjes. Wanneer je dit niet hebt, kun je ook een bakplaat bekleden met bakpapier en met een lepel 9 kwarkbollen vormen.

Bak de kwarkbollen met banaan en chocolade in 20 minuten gaar in het midden van de oven. Eet smakelijk!

Tip: Beleg de kwarkbollen eens met pindakaas.

hilicious

Deel dit recept vooral met iemand die ook dol is op kwarkbollen! Vergeet niet het eindresultaat met me te delen op Instagram, want ik vind dat superleuk om te zien.