kwarkbollen-recept
Lunch,  Ontbijt,  Recepten,  Snacks

Kwarkbollen – makkelijk en gezond recept

Deze kwarkbollen zijn enorm lekker en bomvol eiwitten en vezels! Het smaakt naar een kruising tussen scones en oliebollen, maar dan verantwoord.

Van de jaarwisseling word ik altijd sentimenteel en denk ik na over het afgelopen jaar. Waar ik een jaar geleden met mijn blog begon als hobby, is het nu uitgebreid als bedrijf en heb ik mijn eerste samenwerkingen met bedrijven voor receptontwikkeling en advisering. Dit had allemaal niet gekund zonder jullie! Ik word oprecht blij van alle foto’s van creaties die ik toegestuurd krijg, want daar doe ik het uiteindelijk voor. Zoveel mogelijk mensen inspireren om gezonder te gaan leven.

Er wordt weer massaal vuurwerk gehaald en oliebollen gebakken. Een absolute toevoeging aan alle hapjes zijn deze kwarkbollen. Ze zijn namelijk enorm makkelijk te maken en een stukje lichter te verteren dan alle oliebollen. Met een oliebol in de ene hand en een kwarkbol in de andere, ga je in balans het nieuwe jaar in.

Deze kwarkbollen zijn trouwens niet alleen geweldig voor oud & nieuw, maar ook perfect als lunch, ontbijt of tussendoortje. Je kunt eindeloos variëren met het recept. Daarnaast kun je de kwarkbollen met verschillende dingen beleggen. Kwarkbollen met poedersuiker voor de jaarwisseling, met halvajam als tussendoortje of met kaas als lunch.

Op de dag zelf zijn de kwarkbollen het allerlekkerste! De smaak heeft iets weg van scones en oliebollen. Speciaal voor jullie heb ik een basisrecept gedeeld met 3 variaties. Zo kun je zelf kiezen welke variant jou het meest aan spreekt. Veel plezier met bakken!

kwarkbollen-recept

Je hebt nodig:

  • 250 g kwark (Ik gebruikte Optimel vanille)
  • 250 g havermeel (Kun je zelf maken door 250 g havermout te vermalen)
  • 2 eieren
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 el olie

Variaties:

Appel-kaneel bollen: Voeg 1 appel in kleine stukjes en 1 tl kaneel toe aan het mengsel.

Rozijnenbollen: Voeg 100 g gewelde rozijnen toe aan het mengsel.

Bosbessenbollen: Voeg 100 g bosbessen toe aan het mengsel.

kwarkbollen-recept

Zo maak je het:

Verwarm als eerste de oven voor op 180 graden. Meng hierna de eieren, olie en kwark tot een geheel. Voeg hierna de havermeel en bakpoeder toe. Voeg eventueel nog de ingrediënten voor de variaties toe. Wanneer het beslag een geheel is geworden, verdeel je het in bolletjes. Bak de kwarkbollen 20 minuten in het midden van de oven. Eet smakelijk!

hilicious

Op zoek naar meer hapjes voor oud & nieuw? Maak dan ook eens deze bruschetta’s. Vergeet me niet te volgen op Instagram, deze week komt er namelijk een toffe win-actie aan!