
Snelle lahmacun gemaakt met wraps – makkelijk en gezond
Comfort food, maar dan gezond! Lekker makkelijk om te maken en erg smaakvol. Deze snelle lahmacun maak je zo! Lees verder hoe je het maakt.
Gezond comfort food, dat is deze lahmacun. Je maakt het in een handomdraai met volkoren wraps. Je hoeft dus niet zelf deeg te maken, maar je kunt gewoon wraps gebruiken. Dat scheelt weer tijd. En je kunt het zowel met mager gehakt als vega gehakt maken!
Nog meer comfort food voor in het weekend? Wat dacht je van deze quesadilla’s met kip en avocado? Of gezonde wrap pizza.
Je hebt nodig:
Voor 6 stuks
- 300 g mager gehakt (vega gehakt kan ook)
- 10 g peterselie
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- 1 paprika
- 70 g tomatenpuree
- 2 tl sambal
- 1,5 tl komijnpoeder
- Flinke snuf zout en peper
- 6 volkoren wraps
Voor erbij: Sla, tomaat, rode ui, knoflooksaus.
Zo maak je het:
Doe alle ingrediënten behalve het gehakt en de wraps in de keukenmachine. Blend dit fijn. Dit kan ook met een staafmixer of hakmolen. Doe het mengsel in een kom en kneed het gehakt erdoor.
Verdeel 1/6 van het gehaktmengsel en druk plat op een kant van een wrap. Bak de wrap met de droge kant eerst in de pan krokant. Draai daarna de wrap om en bak de gehakt-kant zo’n 2 tot 3 minuten totdat het gehakt gebakken is. Wanneer je de wrap uit de pan haalt kan het zo zijn dat er nog wat gehakt achterblijft in de pan. Dit kun je gewoon weer op de wrap scheppen. Herhaal het proces. Beleg met je favoriete topping.
Gezond en lekker, heb je dit recept voor lahmacun gemaakt? Deel het op Instagram! Ik vind het namelijk altijd zo leuk om te zien dat mijn recepten worden gemaakt. Op Instagram deel ik trouwens nog meer leefstijltips en recepten.
Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.

